Foto: CILE

Suđenje rukometašu za pokušaj ubistva

Vladimir Mandić za Kurir: Dejan Marković laže da sam hteo da ga ubijem!

Poznati sportista kaže za Kurir da je Dejan Marković izmislio optužbu, jer je bivša vlast na sve načine pokušala da uništi njegovu porodicu

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Lažnim optužbama da sam učestvovao u njegovom ranjavanju nekadašnji vozač mog oca Dejan Marković uništio mi je život! Bio sam reprezentativac, a zbog njegovih izmišljenih optužbi 14 godina prolazim kroz pakao! Nemam nikakve veze s tim i zbog toga nisam pristao na Markovićeve ucene da mu dam novac a da on odustane od optužbi. Ovo je juče za Kurir izjavio bivši rukometaš Vladimir Mandić, kome je pred Višim sudom u Beogradu počelo suđenje zbog sumnje da je 2002. pomogao rođaku Draženku Mandiću u pokušaju ubistva Markovića. Posle prvog suđenja, podsetimo, braća su oslobođena optužbi, ali tu presudu Apelacioni sud je ukinuo i naložio novo suđenje. Negirali optužbe Braća su i juče negirala optužbe, a Mandić je još jednom izjavio da je u vreme ranjavanja s reprezentacijom bio u karantinu i da nije mogao da ga napušta. - Marković je prvo optužio drugog čoveka, Branislava Okuku, a onda je promenio priču i upro prstom u mog brata i mene. Kao naručioca je označavao mog oca Momčila, ali on prošao je poligrafsko testiranje - kaže Mandić. Bivši rukometaš tvrdi da iza optužbi Dejana Markovića zapravo stoji pokušaj bivše vlasti, odnosno Demokratske stranke da se obračuna s njegovim ocem. - Moj otac bio je finansijer stranke Vojislava Koštunice. U sukobu DSS s Demokratskom strankom, DS je pokušao da ga eliminiše kao finansijera. Kao oruđe za to iskoristili su tog čoveka, koji je nekad bio vozač mog oca, a inače i bliski saradnik „surčinskog klana“ - naveo je Mandić šta je, prema njegovim rečima, prethodilo postupku koji je pokrenut. - Marković je i sam u sudnici priznao da ga je, dok je boravio u pritvoru zbog izvršenja krivičnog dela, posećivao pokojni ministar pravde Vladan Batić, kao i da su ga vodili kod tada aktuelnog ministra policije Dušana Mihajlovića. Pa gde to ima da vode pritvorenika kod ministra? - kaže Mandić za Kurir. Hapšenje u „Sablji“ Kako navodi, njegovi otac i brat bili su uhapšeni u akciji „Sablja“, a ubrzo je usledilo i njegovo hapšenje „kao poslednji udarac na porodicu“. - Policija me je uhapsila dok sam bio u karantinu s reprezentacijom, pred kvalifikacionu utakmicu s Norveškom. Držali su me dva dana i pravo iz pritvora otišao sam na utakmicu - rekao je Mandić.

Oštećeni MOMČILO JE NARUČIO MOJE UBISTVO Dejan Marković ponovo je juče u Višem sudu u Beogradu izneo optužbe na račun Momčila Mandića i optuženih Draženka i Vladimira Mandića. - Momčilo Mandić stoji iza toga, ali nemam dokaz. Ja sam mu bio najbliži saradnik, znao sam sve o njemu i plašio se da ne progovorim - izjavio je Marković pred sudom.