Akcija "Policajac u zajednici"

Deca se družila sa policajcima na Adi

Ministar Stefanović rekao je da će se ovakvim manifestacijama deci približiti rad policije kako bi videli da pripadnici MUP nisu tu da ih plaše i da treba da imaju poverenje u njih

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je juče da su policajci deo svog naroda i da građani i deca treba da imaju poverenje u njih. Ministar je zajedno sa ćerkom prisustvovao akciji „Policajac u zajednici“ na Adi Ciganliji, čiji je cilj da se njihov rad približi najmlađim sugrađanima. - Želimo da im pokažemo da je policija tu zbog njihove bezbednosti i sigurnosti. Važno je da svaki policajac zna svoje komšije, kao i da oni znaju policajce, da znaju da su to čestiti ljudi koji su tu da bi ih zaštitili od kriminala - rekao je Stefanović. Ministar je dodao da će se ovakvim manifestacijama deci približiti rad policije kako bi videli da pripadnici MUP nisu tu da ih plaše i da treba da imaju poverenje u njih. U akciji je učestvovalo 140 dece od 12 do 15 godina, a osnovci su mogli da se upoznaju s temom vršnjačkog nasilja, prevencije narkotika... Predstavljen je i rad konjičke brigade, Žandarmerije, kao i vatrogasne službe. (Z. N.)

Oduševili se... Deca sa konjičkom brigadom

Istraga IMA POMAKA U SLUČAJU „BEKO“ Stefanović je izjavio da se intenzivno radi na rasvetljavanju napada na biznismena Milana Beka i da ima određenih pomaka u istrazi. - Uveren sam da ćemo pronaći onoga koji je počinio to krivično delo - rekao je Stefanović.