Foto: Shutterstock

DA LI SE USUĐUJETE

Fitnes izazov! 27 dana, 10 minuta dnevno: Samo jedna vežba zateže celo telo! (FOTO)

Kako dani prolaze, polako ćete ulaziti u formu i zapravo vam uopšte neće biti toliko teško da izdržite do kraja

Žena
> 10:38h

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil,

Da li ste se nekad zapitali zašto je čučanj omiljena vežba svih ljudi koji žele zategnuto telo? Tajna je u tome što ova jednostavna vežba zateže zadnjicu, butine, zadnju ložu, bedra, pa čak i trbušnjake! Zato, ako želite da se potpuno zategnete za manje od mesec dana, prihvatite izazov koji je objavio portal Buzzfeed- traje 27 dana, svaki dan treba da izdvojite 10-15 minuta, radite samo čučnjeve sa postepenim povećavanjem broja ponavljanja i za tren oka imaćete liniju za plažu! Počnite sa 10 čučnjeva, a svakog narednog radite 5 više nego prethodnog dana. Svakog 6. dana odmarate potpuno, ne radite ništa, a sedmog nastavljate tamo gde ste stali petog - petog dana treba uraditi 30 čučnjeva, a isto toliko i sedmog dana. Sledeći dan odmora je dvanaesti dan, dok 13. nastavljate sa 50 čučnjeva, koje ste radili i 11. dana. Povećavajte broj čučnjeva za po pet sve do odmaranja 18-og dana, pa devetnaestog nastavite sa 70. Poslednji dan odmora je 24. dan, a sledeća tri dana nakon toga radite 90, 95 pa 100 čučnjeva.

Nemojte se odmah uplašiti brojeva i odustati. Kada stignete već do 50 čučnjeva, možete napraviti dve serije po 25.Radite kako je vama lakše, samo je važno da istrajete! Kako dani prolaze, polako ćete ulaziti u formu i zapravo vam uopšte neće biti toliko teško da uradite seriju od, na primer, 50 čučnjeva.Pravilan položaj za čučanj Veoma je važno da vežbu izvodite pravilno, kako se ne biste povredili i kako bi rezultati bili što bolji. Prvo stanite u raskoračni stav, gledajte pravo i ispravite leđa. Ruke ispružite u nivou ramena, stopala raširite takođe u širini ramena i čučnite. Vodite računa da se spuštate i podižete koristeći zadnjicu i trbušne mišiće, nikako kolena, jer može doži do ozbiljnih povreda. Prilikom čučnja kolena treba da budu "izbačena" preko stopala.

Pogledajte još na portalu Stil: Vežba bez pokreta koja zateže svaki mišić: Najbrži put do izvajanog tela! (FOTO) Jedna jedina vežba za čvrstu guzu: Prema obliku zadnjice! (FOTO) Sasi dijeta za ravan stomak i tanje butine! Neobičan recept za ravan stomak Rade Manojlović: Ne treba vam vežbanje!

Vajar vašeg tela: Zdrav napitak lekovitih moći!