Foto: Printskrin

Milinković ratovao protiv sadašnjeg tima

(VIDEO) Poslednji put kada je Partizan na stadionu Zvezde igrao finale kupa desio se potpuni haos

Finale Kupa Srbije 2011. godine nije završeno pošto su igrači Vojvodine u 83. minutu odlučili da napuste teren nezadovoljni sudijskim odlukama

Fudbal
> 21:36h

Partizan i Čukarički sastaće se u sredu od 20.30 časova na stadionu Crvene zvezde u finalu fudbalskog kupa Srbije. Dok crno-beli igraju za 13. nacionalni Kup, četvrti otkako je Srbija samostalna, Čukarički se nada prvom trofeju u klupskoj istoriji.

Poslednju utakmicu koju je Partizan igrao na Zvezdinom stadionu u finalu kupa desio se veliki haos i prekid. U sezoni 2010-11 za trofej kupa igrali su Partizan i Vojvodina. Zanimljivo je da je ekipu iz Novog Sada sa klupe predvodio aktuelni trener crno-belih Zoran Milinković.

http://www.youtube.com/watch?v=Rji-Y0aZCUE

Utakmica je odigrana 11. maja pred oko 20.000 gledalaca, a glavni sudija meča bio je Slobodan Veselinović iz Valjeva.

Partizan, predvođen trenerom Aleksandrom Stanojevićem, nastupao je u sastavu: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Jovanović, Kamara, Tomić (Ilić), Smiljanić (Petrović), Babović, Tejgo, Ilijev (Vukić).

Vojvodina je igrala u sastavu: Brkić, Vulićević, Mojsov, Trajković, Pavlović, Medojević, Stevanović (Merebašvili), Tumbasević, Lazetić (Katai), Ilić, Oumaru.

Partizan je poveo golom Prinsa Tejga u 16. minutu, a izjednačenje je doneo Mojsov u 63. minutu.

Od tog trenutka na travnatom terenu stadiona u Ljutice Bogdana desilo se nekoliko spornih situacija koje su dovele do prekida meča u 83. minutu.

Partizan je do novog vođstva 2:1 stigao u 72. minutu iz penala, a egzekutor je bio Zvonimir Vukić. Prethodno je oboren Prins Tejgo, a ta odluka sudije Veselinovića izazvala je revolt igrača novosadskog tima.

Novi sporni detalj viđen je u 80. minutu. Vojvodina je izvela gotovo identičnu akciju kao kod izjednačujućeg gola, a Mojsov je ponovo postigao pogodak. Međutim, sudija Veselinović je poništio gol zbog prekršaja, što je ponovo izazvalo velike proteste Novosađana.

Samo tri minuta kasnije meč je prekinut. Vojvodina je bila u napadu, jedan od fudbalera Vojvodine bio je ometen u kaznenom prostoru prilikom pokušaja da uputi šut ka golu Partizana, a pošto sudija Veselinović nije dosudio penal igrači novosadskog tima odlučili su da napuste teren i ne nastave meč.

Pošto se gosti nisu pojavili ni posle predviđenih 15 minuta, meč je zvanično prekinut i kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Partizana.

http://www.youtube.com/watch?v=GD94QjN37HY