Foto: Nebojša Mandić

Gest koji je ganuo sve građane Negotina

ODVOJILI OD SVOJIH USTA: Deca prosjaci poklonili novac za lečenje male Mine (7)

Svaka čast: Tri dečaka i jedna devojčica isprošeni novac stavili u kutiju za doniranje pomoći mojoj sedmogodišnjoj devojčici, koja ima tumor na mozgu

Srbija
> 00:00h

BEOGRAD - Da je dečje srce najčistije, dokazalo je četvoro romskih mališana koji su u Negotinu prosili novac po kafićima u centru i stavili ga u kutiju za prikupljanje pomoći sedmogodišnjoj Mini Rosić, oboleloj od teškog oblika tumora mozga. Ovaj njihov gest ganuo je kako devojčicinu porodicu tako i sve građane Negotina. Poklonila im bananu - Bio je đurđevdanski vašar i oni su bili samo u prolazu. Stajala sam ispred prodavnice u kojoj radim i videla tri dečaka i jednu devojčicu, uzrasta do šest godina, kako prose u kafićima. Tri puta su dolazili i sav novac koji su dobili stavili su u kutiju na kojoj je stajala Minina slika i apel za pomoć - priča tetka bolesne devojčice Ivana Rosić.

Centar Negotina... Kutija u koju su deca ubacila novac

Bila je zatečena gestom ove dečice i nije mogla da zadrži suze. - Pozvala sam ih i dala im po bananu i čokoladu koju sam imala kod sebe. Oni su mi zahvaljivali kao da sam im dala milion dinara. Uspela sam samo kroz suze da kažem da u stvari ja njima zahvaljujem jer su pomogli mojoj Mini i da im se iskreno divim - seća se Rosićeva.

Minina tetka... Ivana Rosić

Nov predračun Ovi mališani bili su uzor svima ostalima, te se novac za Minino lečenje ubrzo sakupio. Ona je sada sa roditeljima u bolnici u Turskoj, gde će ostati šest nedelja. - Uspeli smo da sakupimo 17.600 evra za lečenje na koje je Mina primljena u ponedeljak, a kad je onkolog pregleda i odredi terapiju, dobićemo nov predračun i znaćemo koliko je novca dalje potrebno. Ovom prilikom bih da zahvalim svima koji su pomogli i koji će pomoći da naša devojčica dobije ovu bitku za život - dodala je Rosićeva.

Pomozimo devojčici SVAKI DINAR ZNAČI Donaciju za Minino lečenje možete obezbediti uplatom na žiro račune: Dinarski račun: 160-1-73 s pozivom na broj 54-102-0005345/3 Devizni račun:

IBAN: RS35160543020073617944 BIC (Swift Code) DBDBRSBG Mina Rosić, Veljka Vlahovića E1, 19300 Negotin Banka Inteza a. d. Beograd, Milentija Popovića 7b 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia

Humanitarni koncert SEKA I DARA PEVAJU ZA MINU Seka Aleksić, Dara Bubamara, Boban Rajović, Jelena Kostov, Alegro bend, Srđan Lazarević, Biljana Krstić, Nikola Petraćković i Parti bend održaće humanitarni koncert za Minu 27. maja u hali sportova u Negotinu, sa početkom u 18 časova. Prihod od karata namenjen je devojčicinom lečenju.