Foto: Sladjana Stojanovic

Optuženi Duško Buha

PRIKAZANI SNIMCI SA TRI KAMERE: Nastavak suđenja za ubistvo Vojislava Škrbića

Ostao sam unutra sa Dušanom koji je bio uplašen i unezveren pa sam mu pomogao da se umije i dođe sebi od straha - rekao je Saša P. koji je dodao da ga je Buha tada zamolio da nikom ne govori o onome što se desilo.

Crna Hronika
> 15:10h

NOVI SAD - U nastavku suđenja za ubistvo jednog od glavnih narko-dilera u Novom Sadu, Vojislava Voje Škrbića (40) iz Kaća, koga je 22. maja u restoranu “Gondola” usmrtio Duško Buha (25) iz Bačkog Dobrog Polja nastavljeno je svedočenjem svedoka koji su i sami prošli pravu torturu od Škrbića, kao što je i Buha, a u sudnici su kao dokazni materijal, prikazani snimci sa tri kamere u restoranu i jedne ulične.

Kako je na prethodnom ročištu rekao Buha, njemu je žao što je ubio Voju, nije imao nameru, ali da ga je ubio iz straha, jer mu je pretio, pa čak stavljao i pištolj u usta, što je juče potvrdio i svedok koji je tu scenu zatekao.

Voja Škrbić, foto: Facebook

-Ušao sam u toalet i zatekao Dušana kako kleči pored zida, dok mu je Škrbić držao uperen pištolj u lice. Ja sam se “odsekao”, a Škrbić me je pogledao, vratio pištolj za pojas i izašao. Ostao sam unutra sa Dušanom koji je bio uplašen i unezveren pa sam mu pomogao da se umije i dođe sebi od straha - rekao je Saša P. koji je dodao da ga je Buha tada zamolio da nikom ne govori o onome što se desilo.

Mesto ubistva, foto: Slađana Stojanović

I ostali svedoci odbrane, svojim iskazima samo su potvrdili ono što je optuženi Dušan Buha izneo u svojoj odbrani na prethodnom ročištu kada je pojasnio da je sukob sa Škrbićem počeo nekoliko meseci pre ubistva u “Gondoli”.

Sudija Miroljub Novićević je odlučio da će se o detaljima sa snimaka raspravljati n narednom ročištu, zakazanom za 29. jun, kada će biti saslušano još nekoliko svedoka.

(S. S.)