Seka Aleksić

Seka Aleksić: Uvek se radujem Vaskrsu

Kurir posetio folk zvezdu i njenog supruga Veljka Piljikića u Staroj Pazovi i čestitao im najveći hrišćanski praznik

Stars
> 17:24h

Divan dan. Ekipa Kurira se na Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik, uputila u Staru Pazovu, u posetu Seki Aleksić i njenom suprugu Veljku Piljikiću. Na ulazu u porodičnu kuću dočekao nas je Roj, poveliki pas rase staford. Nije zalajao, ali smo mi za svaki slučaj zamolili čuvara da ga zatvori dok ne prođemo.

Vrata nam je otvorio Veljko.

- Hristos voskerse! - kazao je uz širok osmeh.

- Vaistinu voskrese! - odgovorismo.

Nisu nas očekivali, ali taj dan je njihov dom otvoren za svakoga. Seka nas je sačekala u hodniku s tradicionalnim pozdravom i povela u raskošnu trpezariju, u kojoj je sto bio svečano dekorisan. Veliki beli stolnjak, a na njemu šarenilo - od uskršnjih jaja pa do raznoraznih đakonija kojima je folk zvezda ukrasila trpezu.

- Sedite, šta ćete da pijete? Ručak samo što nije gotov, ali pre ručka može jedan tiramisu - govorila nam je Seka, trudeći se da nam baš ugodi.

Dok smo ćaskali, u jednoj od soba njene čivavice su pravile haos želeći da one budu u centru pažnje. Lajale su, skakale na vrata...

- Svaki Uskrs i Božić provodim kod kuće. Volim da praznike proslavim u porodičnoj atmosferi. Veljko i ja smo jutros bili u manastiru Kuveždin na Fruškoj gori, a ostatak dana provešćemo kod kuće - kazala nam je Seka, a kad smo krenuli, u ružičastu korpicu spakovala je nekoliko jaja i čokoladica.