Foto: Printskrin

Trbojević napravio neviđeni skandal

FAŠISTIČKI ISPAD HRVATSKOG TRENERA: Korejce nazvao šugavima

Trbojević tvrdi da je bio iziritiran lošim suđenjem i porazom Kunovićeve na Svetskom prvenstvu u Rusiji od Korejke Jae-Jung Sim

Ostali sportovi
> 13:02h

ZAGREB - Hrvatski tekvondo trener Neven Trbojević izazvao je međunarodni skandal pošto je na svom Fejsbuk profilu napisao uvredljiv komentar na račun takmičara iz Južne Koreje. Trbojević je trener u tekvondo klubu Banija. On je i lični trener članice tog kluba i hrvatske reprezentativke Mateje Kunović. Trbojević je bio iziritiran lošim suđenjem i porazom Kunovićeve na Svetskom prvenstvu u Rusiji od Korejke Jae-Jung Sim, a onda je na svom Fejbuk profilu napisao uvredljiv komentar. "Doživljaj s finalne borbe... krcata dvorana... prijatna atmosfera... i sudije koji "drukaju za šugave Korejce".

Foto: Printskrin/Index.hr/Facebook

Hrvatski mediji navode da su roditelji dece koja treniraju tekvondo poslali su dopis Ambasadi Koreje u Zagrebu, kao i predsednicima Evropskog i Svetskog tekvondo saveza sa izvinjenjem zbog Trbojevićevih ispada koje nazivaju "šovinističkim i fašističkim". Trbojević je ceo slučaj ocenio kao nesrećni nesporazum. "Istina, kriv sam, pogrešio sam. Nisam smeo to da napišem, ali šta da radim sad? Moj status nema veze sa Korejcima, isto bih u takvim okolnostima napisao da su u pitanju Nemci ili bilo koji drugi narod. Nisam mogao da gledam kako Mateju kradu. Jednostavno sam pukao i napisao sam šta sam napisao. Sada mi je žao zbog svega", naveo je Trbojević. (Index.hr)