Foto: Dado Djilas

Usvojena inicijativa

PONIŽEN: Beočin oduzeo Pajtiću titulu počasnog građanina

U obrazloženju zahteva za oduzimanjem ovog zvanja stoji "da je prvobitni razlog tog sramnog dodeljivanja pre par godina od strane OO DS-a i LSV-a u Beočinu bio da je Pajtić preporodio Beočin"

Politika
> 01:36h

Skupština Beočina oduzela je zvanje počasnog građanina Bojanu Pajtiću. Ovo je bila glavna tačka sednice, a inicijativa je potekla od hiljade potpisanih građana Beočina i beočinskog odbora SNS.

U obrazloženju zahteva za oduzimanjem ovog zvanja stoji "da je prvobitni razlog tog sramnog dodeljivanja pre par godina od strane OO DS-a i LSV-a u Beočinu bio da je Pajtić preporodio Beočin".

"Činjenica je da ga je ugrobario, on i njegove demokrate u Beočinu. Ovim je ispravljena nepravda naneta svim Beočincima i razgolićene sve malverzacije koje su Pajtić i njegovi poslušnici DS-a u Beočinu plasirali i činili proteklih sedam godina", obrazlaže SNS. Od ukupno 29 odbornika u Skupštini Beočina za ovu odluku je glasao 21 odbornik, 3 su bili protiv, a ostali su bili suzdržani.

Podsetimo, odluka o dodeli zvanja počasnog građanina Bojanu Pajtiću doneta je na sednici Skupštine Beočina 13. oktobra 2009. godine. Tada je odlučeno da će Pajtić umesto novčanog poklona dobiti simboličan ključ grada Beočina.