Sačekuša na Zvezdari

UBISTVO SUVLASNIKA PINK TAKSIJA: Gaćeša pogođen sa po dva metka u glavu i leđa!

Dvojica napadača ispalila četiri metka na Teodora Gaćešu Tedija, suvlasnika „Pink taksija“, koji je izlazio iz svojih kola, i pobegli

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Teodor Gaćeša (49), zvani Tedi, suvlasnik „Pink taksija“, ubijen je juče u Učiteljskom naselju na Zvezdari. Kako Kurir saznaje, dvojica napadača ispalila su četiri metka u leđa i glavu Gaćeši i pobegli. Napad se dogodio oko 16 časova u ulici u kojoj je u blizini osnovna škola, ali i sedište udruženja „Pink taksi“. Teodor je parkirao svoj „mercedes“ u Kozarčevoj ulici. Preminuo na mestu - Izašao je iz kola i krenuo ka obližnjem kafiću, u kome su ga čekale kolege. Posle nekoliko koraka prišla su mu dvojica napadača, od kojih je jedan u belom duksu pucao u njega, a zatim su pobegli. Gaćeša je pogođen sa po dva metka u glavu i leđa iz malokalibarskog pištolja i preminuo je na mestu - kaže naš izvor iz istrage. Očevici kažu da se na mestu napada nalazila grupa Roma koja se razbežala posle pucnjave. - Komšija mi je javio da nedaleko od moje kuće leži čovek nasred ulice. Izašao sam i video. Imao je rupe od metaka po leđima. Stavio sam trouglove sa obe strane i pozvao policiju. Iako smo obezbedili mesto zločina, jedan kombi je prošao pored tela i nije se obazirao na mrtvog čoveka - priča meštanin ovog kraja. Od stanara iz okolnih zgrada smo saznali da je Gaćeša razveden i da ima troje dece. - Često je dolazio ovde jer je u blizini sedište „Pink taksija“, čiji je on suvlasnik. Šokirani smo, ovo je miran kraj, u blizini je škola. Čovek je ubijen nasred ulice - pričaju naši sagovornici.

Neverica... Prijateljica ubijenog Teodora

Ubio 2000, ali je bio neuračunljiv Posle ubistva, vozači i dispečerski centar „Pink taksija“ delimično su obustavili rad. - Verovatno su ga ubice pratile i znale njegovo kretanje. Čekali su najbolji trenutak za napad - pričaju Teodorove kolege taksisti, koji su se juče u velikom broju okupili na mestu zločina. Inače, Teodor Gaćeša, zvani Tedi, ispred svoje kuće u Beogradskoj ulici 178, u naselju Kaluđerica, 15. maja 2000. ubio je Ljubomira Negra (43) jer ga je, kako je tada izjavio, maltretirao i ucenjivao tražeći novac. Negro je ubijen nelegalnim pištoljem sa nekoliko hitaca, po jednim u glavu, grudi i stomak. Posle ubistva, Gaćeša je telefonom pozvao policiju i prijavio pucnjavu. Kada je patrola policije Kaluđerica došla ispred kuće u Beogradskoj ulici, Gaćeša ih je sačekao, predao se i dao im pištolj iz kog je pucao. Ipak, kasnije je tokom istrage oslobođen zbog neuračunljivosti. Teodor Gaćeša je sa prijateljima pre šest godina osnovao udruženje „Pink taksi“. Taksi karijeru započeo je u „Žutom taksiju“.