Foto: Shutter

Obrok za ponos

7 saveta za savršene sočne ćufte

Uz pomoć ovih saveta ćete dobiti ukusnije loptice od mesa

Žena
> 10:16h

Ćufte možete služiti u belom ili paradajz sosu, možete ih servirati uz krompir pire ili špagete i dodavati začine prema sopstvenom ukusu. Za koji god način se odlučili, dobijate ukusne zalogaje koji oduševljavaju sve gurmane. Zbog toga što je ovako pripremljeno meso rado i često viđeno na trpezama, nekoliko saveta će vam dobro doći da usavršite pripremu pikantnog jela. 1. Mešano meso ili ne Kulinarski stručnjaci se slažu u jednom - slobodno napravite mešavinu mlevenog mesa za pripremu ćufti. Preporučuje se kombinacija junećeg i svinjskog mesa kako biste dobili ćuftice bogatog ukusa. 2. Hleb i jaja Prezle ili komad nakvašenog hleba i jaja se ne koriste samo zbog sočnosti ćufti, već i zbog toga što lepo vežu sve sastojke. Zbog toga nemojte izostaviti ove sastojke u pripremi sočnih mesnih loptica. 3. Sir za jači ukus Ukoliko želite ukusnije ćufte, smesi obavezno dodajte i rendani parmezan. Kako bi se lepo rasporedio u ćuftama, vodite računa da sir bude što sitnije izrendan. 4. Začini za bolju aromu Izaberite omiljenu kombinaciju biljnih začina i dajte ćuftama jedinstven pečat. Preporučujemo peršun, bosiljak ili origano. 5. Oblikujte ćufte rukama Smesu ćete najbolje pomešati rukama, a tako ćete i najbolje formirati kuglice od mesa. Samo ne preterujte u mešenju - na taj način rizikujete da dobijete tvrde ćufte. 6. Veličina je zaista bitna Veličina ćuftica zavisi od toga da li ih spremate za dodatak sendvičina, služite sa testeninom ili spremate ćufte u sosu. Idelana veličina za loptice u sosu je ona koja odgovara veličini loptice za golf. Ćufte veličine ping-pong loptice se lako mogu raspasti, a nisu preporučljive ni one veličine loptice za tenis. 7. Najukusnije su tamnobraon ćuftice Ne preporučujemo da prepečete loptice, ali ćufte bez hrskave braon korice zaista nisu specijalitet koji će zadiviti gurmane. Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni

Ćufte u paradajz-sosu

Kako da napravite savršen krompir pire (VIDEO)

Kako da skuvate savršen rastresit pirinač