Foto: Kurir Austrija, Printskrin

KO GOVORI ISTINU

STRANKA DEMANTUJE DA PLAĆA VRAČARU: Štraheov FPÖ tvrdi da nije dao ni evro gospođi Tini!

Namera magazina očigledno je bila da se iskonstruiše skandal uoči važnih predstojećih izbora i naruši ugled Slobodarske partije Austrije, tvrdi generalni sekretar FPÖ Herbert Kikl

Austrija
> 17:48h

BEČ - Generalni sekretar Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Herbert Kikl (Herbert Kickl) demantovao je tvrdnje magazina Njuz (News) da su slobodarci platili numerologa "gospođu Tinu" koja je lideru stranke Hajnc-Kristijan Štraheu proricala sudbinu i davala savete. "Namera magazina očigledno je bila da se iskonstruiše skandal uoči važnih predstojećih izbora i naruši ugled FPÖ. Faksimil koji je objavljen u najnovijem izdanju Njuza ne sadrži primaoca računa, i nikada nije ni plaćen", tvrdi se u demantiju.

"Mi smo obavestili urednicu da priča nije istinita, međutim njima očigeledno ta informacija nije odgovarala i objavili su tekst. Krajnje je neprofesionalno što nije saslušana i druga strana, odnosno niko iz magazina nije kontaktirao ni Štrahea ni generalnog sekretara FPÖ Haralda Vilimskog (Harald Vilimsky), što se očekuje od ozbiljnih novinara. Ovim tekstom iskonstruisan je skandal o plaćanju numerologa preko računa parlamentarne grupe slobodaraca, što nije tačno" rekao je generalni Kikl.

"Na žalost ovu glupost su preneli i drugi mediji i doprineli njenom širenju. Ukoliko Njus želi da bude ozbiljno shvaćena novina trebalo bi da zaboravi na neozbiljne hokus pokus priče", kaže se na kraju demantija koje je magazinu uputio FPÖ.