Foto: Dado Djilas

Zvezda protiv Radnika

IVICA I NOVICA TONČEV: Brate, ne računaj na poklon bodove

Rođena braća, koja su na čelu Zvezde, odnosno Radnika iz Surdulice, kunu se da neće imati milosti u direktnom prvenstvenom duelu naredne sezone

Fudbal
> 00:00h

Prvi čovek Radnika iz Surdulice Novica Tončev odbacio je svaku mogućnost da zbog rodbinskih veza s potpredsednikom Crvene zvezde Ivicom Tončevim njegov klub u novoj sezoni prepusti bodove crveno-belima. Čim se Radnik izborio za plasman u Superligu, odmah su se pojavile priče da će Crvena zvezda imati „sigurnih šest bodova“ jer dva kluba vode rođena braća. Na čelu Surduličana je Novica, dok je potpredsednik Zvezde Ivica Tončev. Novica: Neka pobedi bolji - Budite sigurni da se tako nešto neće dogoditi! Ivica i ja jesmo braća, ali u sudaru Radnika i Crvene zvezde pobediće bolji tim. Verujem da ćemo imati korektnu saradnju sa Zvezdom, ali i sa Partizanom. Nadam da ćemo i jedne i druge pobediti u Surdulici - kaže za Kurir Novica Tončev.

Stadion Radnika je u izgradnji, a do početka sezone trebalo bi da dobije sve četiri tribine, sa 3.200 sedećih mesta, i reflektore. - Stadion će biti isti kao Bombonjera, na kojoj igra Boka juniors. Želimo da preko sporta promovišemo Surdulicu onako kako Novak Đoković reklamira Srbiju po svetu. Jug Srbije je siromašan, a moja vizija je da će ljudi ovde ostati ako budemo razvijali sport, turizam i poljoprivredu. Ponudili smo FSS besplatno zemljište kod Vlasinskog jezera da naprave sportski centar za pripreme reprezentacije - otkrio je Novica Tončev. Ivica: Samo fer igra Potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev, kao i njegov brat, smatra da su priče o „prijateljskim mečevima“ između dva kluba zlurade: - Takve stvari jednostavno ne postoje, niti me tako nešto interesuje. Fudbal je zanimljiva igra u kojoj i mali klubovi imaju iste šanse da pobede kao i oni veliki. Crvena zvezda će u Surdulici igrati na nož! Setićete se šta sam vam rekao kad dođe do te utakmice.

Radnik iz Surdulice KAO LUDOGOREC I VILJAREAL Novica Tončev kaže da je njegov moto da Radnik bude poput bugarskog Ludogoreca iz Razgrada, ili španskih klubova Viljareala i Eibara. - Surdulica ima stanovnika kao Razgrad, Viljareal ili Eibar, oko 40.000 ljudi. Dobro sam upoznat s funkcionisanjem tih klubova. U Surdulici postoji dobra energija između lokalne samouprave i sporta i rezultat je stigao. Kad nam dođu Zvezda i Partizan, zaradićemo novac, jer ako karta bude 500 dinara, imaćemo dva miliona u kasi!