Foto: Reuters

Kolumbijac je heroj Sevilje

(VIDEO) BAJKOVITA PRIČA KARLOSA BAKE: Od ribara i konduktera do fudbalera od 30 miliona evra!

Sevilja je u sredu u Varšavi osvojila Ligu Evrope, pošto je u finalu pobedila Dnjepar 3:2. Baka je sa dva postignuta gola postao junak meča

Fudbal
> 23:52h

SEVILJA - Fudbaler Sevilje i kolumbijski reprezentativac Karlos Baka postao je glavna tema svih svetskih medija pošto je španskom klubu doneo trofej Lige Evrope. Sevilja je u sredu u Varšavi osvojila Ligu Evrope, pošto je u finalu pobedila Dnjepar 3:2. Baka je sa dva postignuta gola postao junak meča.

http://www.youtube.com/watch?v=jlGFN5AQjtE
Baka potiče iz siromašne porodice iz Pueto Kolombije. On je fudbal igrao sa prijateljima kada nije morao ocu da pomaže u ribolovu. Bio je talentovan, ali nedovoljno da bi ga zapazili skauti iz većih kolumbijskih klubova. "Zbog loše finansijske situacije naše porodice u 20. godini morao je da prekine da igra fudbal i da se zaposli kao kondukter. Prodavao je karte po autobusu. Počinjao je da radi rano ujutro, a kući je stizao kasno noću", rekao je njegov otac.
http://www.youtube.com/watch?v=oTaQ_m57OJs
"Morao sam da radim kao kondukter jer je porodici bio potreban novac. Fudbal? O njemu tada nisam razmišljao", rekao je Karlos. Na jednom probnom turniru koji je organizovao klub Atletiko junior Barankila postigao je 48 golova. Karlos je dve godine kasnije zaigrao za Atletiko. "Prvu profesionalnu utakmicu sam odigrao sa 23 godine. Svi su se pitali ko je taj Baka, šta će vam on. A ja sam na debiju postigao dva gola. Nikada nisam odustajao, iako sam imao teško detinjstvo. Nisu hrabri oni koji potonu, nego oni koji ustanu jači", rekao je Karlos Baka.
http://www.youtube.com/watch?v=Cra1jppZ_SE
Baka (28) je u januaru 2012. stigao u Evropu u Klub Briž za 1,5 miliona evra. On je potom leto 2013. stigao u Sevilju za sedam miliona evra. Klub iz Andaluzije danas planira da ga proda za 30 miliona evra.