Igračka za svako dete

AKCIJA KURIRA, PERTINIJA I NEXTA U NOVOM SADU: Najlepši dečji osmesi prilikom uzimanja igračke!

Najviše je bilo roditelja ili baka, bez dece koja su se u prepodnevnim satima nalazila u vrtićima ili školama

Srbija
> 00:00h

NOVI SAD – U Pertini prodavnice ovih dana uglavnom ulaze deca sa roditeljima ili bakamai ekama, ili same bake, deke i roditelji, kako bi podigli igračku Playmobil i Bući Bući sokić, u okviru velike akcije „Igračka za svako dete“, koju su organizovali dnevne novine Kurir, Pertini i Next.

Juče je u Pertini, na Bulevaru oslobođenja, prodavačicu sačekao dekica, koji je došao pre otvaranja prodavnice, kako bi podigao omiljenu igračkicu njegovom miljeniku. Tako je bilo i u prodavnici u Dunavskoj ulici, gužve, osmesi dece na licima, ali u obe prodavnice, najviše je bilo roditelja ili baka, bez dece koja su se u prepodnevnim satima nalazila u vrtićima ili školama.

- Presrećan sam što sam dobio igračku. Dva kupona sam ja sakupio, a ostale je moj deda, koji je svaki dan išao negde i kupovao Kurir. Tako da smo skupuili. Jako sam srećan, pogotovo što sam izabrao veterinara, jer volim životinje, a posebno volim kucu – rekao je za Kurir, Andreja Šavljar iz Novog Sada, koji ima samo pet i po godina, ali koji je došao sa bakom da podigne nagradu.
Senka Radović iz Bačkog Dobrog Polja, došla je sa dva talona kako bi podigla igračke za svoje sinove.
- S obzirom da ja radium Novom Sadu, izašla sam na pauzu sa posla i došla da podignemigračke za sinove. Inače, to su sakupljali baka i deka za svoja dva unuka, trogodišnjaka i šestogodišnjaka, a oni su sami u novinama Kurir, izabrali koje igračke hoče i ja sam samo kao mama došlada ispunimnjihve želje – rekla je Senka.
U prodavnici Pertini u kolicima ušla je bebica Sara od osam i po meeci, sa mamom i tatom po svoju nagradu.
- Ona već zna da se igra, tako da joj nećemo čuvati igračkicu, već će se odma igrati sa njom. Imali smo jedan talon, ali ćemo nastaviti i dalje da igramo vašu nagradnu igru – rekla je mama Milena Ježić.
U prodavnici u Dunavskoj ulici, bukvalno su uletele sa osmesima nalicu dve preslatke devojčice, sa mamom i tatom, desetogodipšnja Elena i osmogodišnja Leona.
- Talone smo svi zajedno skupljali, malo mama i tata, malo deda. Mnogo nam je drago što smo dobile igračke koje obožavamo, jer do sada nismo imali ove, ali smo imale veliku želju – pričale su obe u glas, a nakon toga je usledilo dugo biranje koju će izabrati, ali ne skidajući osmeh sa lica.
Mira Žarković kaže da je svakodnevni čitalac Kurira i da je skupljala talone za desetogodišnjom svojojm ćerkicom, koja nije došla sa njom, jer je bolesna.
- Obožava Playmobil igračke i već ima nekoliko. Skuplja ih I jako se raduje kada joj kupim neku, a ovo je prva koju je dobila kao nagradu i presrećna je – kaže mama Mira.