Uveličao Veliku subotu

Robi pred Vaskrs bio u Đurđevim stupovima

Trener Crvene zvezde uoči prvenstvenog meča u Novom Pazaru obišao srpsku pravoslavnu svetinju

Fudbal
> 07:20h

Obišao srpsku svetinju.

Na Veliku subotu, uoči utakmice sa Novim Pazarom, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki posetio je manastir Đurđeve stupove, jednu od najstarijih pravoslavnih svetinja.

U pratnji kolega iz stručnog štaba, hrvatski fudbalski stručnjak obišao je manastir, razgovarao s monasima i posetio njihov konak. Međutim, Zvezdin trener nije želeo da objašnjava razloge svoje posete.

- Ovo je privatna poseta - kratko je prokomentarisao Prosinečki.

Protosinđel Gerasim, koji je ugostio Zvezdin stručni štab i članove rukovodstva, rekao nam je da njihova poseta nije ništa neuobičajeno.

- Ceo tim, pa i Robert, naši su veliki prijatelji. Drago nam je što su nas posetili na veliki praznik - rekao je otac Gerasim, koji je Zvezdinom treneru dao i prigodne poklone.

Pod zaštitom Uneska

Manastir Đurđevi stupovi posvećen je Svetom Đorđu i nalazi se na brdu iznad Novog Pazara, u Starom Rasu. Veliki župan Stefan Nemanja podigao ga je 1171. godine. Uvršten je u svetsku kulturnu baštinu i pod zaštitom je Uneska. Postoji više od 830 godina, a 300 godina bio je u ruševinama i 40 godina se obnavlja. Danas je velikim delom obnovljen, a u njemu živi petoro monaha.