Foto: Kadic

Preokret

Optuženi promenio iskaz: Ubio sam taksistu, posvađali smo se zbog moje puške!

Matić je optužen za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora. Više tužilaštvo predložilo je da mu bude produžen pritvor

Crna Hronika
> 13:42h

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miroslava Matića (32) iz Ljubovije zbog sumnje da je 12. marta u naselju Glogonjski rit iz automatske puške ubio vozača „Pink taksija“ Ćiru Treneskog (41), a potom i sveštenika Miroslava Čvorovića (39). Matić je, podsetimo, dva dana posle zločina pronađen i uhapšen u svojoj kući u Ljuboviji, a policija je tada pronašla i automatsku pušku kojom je izvršio zločin. Uzeo mi oružje - Matić je optužen za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora. Više tužilaštvo predložilo je da mu bude produžen pritvor - potvrdio je izvor Kurira. Posle hapšenja ubica se branio ćutanjem. Međutim, pre desetak dana odlučio je da progovori i iznese svoju verziju zločina. Dvostruki ubica, kako navodi, tvrdio je na saslušanju da je Ćiru Treneskog poznavao odranije i da su se toga dana našli kako bi mu prodao pušku. - Matić je rekao da je tog dana popio dosta piva i po dogovoru otišao da se nađe s taksistom. Međutim, kako je tvrdio, posvađali su se jer nisu mogli da se dogovore o ceni oružja. Treneski je tada, navodno, zatražio da pogleda pušku, koja je bila napunjena - kaže izvor Kurira. Drama u kolima Matić se tada, navodno, uplašio da će Treneski, koji je uzeo oružje, da ga ubije. - Udario sam ga pesnicom u glavu, oteo mu pušku i pucao u njega - priznao je ubica. (J. S.)

Plašio se svedoka SVEŠTENIKA SAM UBIO, A HTEO JE DA MI POMOGNE Druga žrtva Matića, sveštenik Miroslav Čvorović, slučajno je naišao i zastao da pomogne čoveku u zaglavljenom automobilu. - Uplašio sam da će da vidi šta sam uradio i da će da me prijavi policiji. Zbog toga sam ubio i njega - priznao je, prema nezvaničnim informacijama, Matić.