Foto: Shutter

Trikovi iz kuhinje

Zašto ne treba bacati vodu u kojoj se kuvao pirinač ili testenina

Tečnost koja ostane nakon kuvanja paste ili pirinča može biti od velike koristi

Žena
> 00:00h

Voda u kojoj su se kuvali pirinač ili testenina ima lekovite osobine, a mogu vam poboljšati ukus jela. Čudesna voda od testenine Sigurno ste se mnogo puta pitali dok ste jeli testeninu u restoranu kako je preliv tako kremast i testenina sočna, a vama kod kuće to nikad ne uspe. Pri tom ste dok spremate pastu uvek prosipali vodu u kojoj se kuvala. U tome je trik! Vi ste bacali taj tajni sastojak. Profesionalni kuvari znaju da malo guste beličaste slane vode u kojoj se kuvala pasta može mnogo da poboljša izgled i ukus sosa. Ta voda sadrži skrob pa samim tim može da zgusne preliv i da on postane kremast. Potrebno je naglasiti da se voda dodaje na kraju kuvanja sosa i da sos treba manje posoliti jer je voda od testenine slana. Lekovita pirinčana voda Voda u kojoj se kuvao pirinač ima brojna lekovita svojstva - štiti od raka, reguliše krvni pritisak, pruža energiju, leči gastroenteritis... S druge strane, može vam pomoći u nezi tela - odlična je zamena za tonik, sužava pore na licu, a umivanje lica pirinčanom vodom čini kožu mekšomAko kosu perete pirinčanom vodom, biće primetno sjanija i zdravija. Od pirinčane vode možete napraviti i lekovitu kupku. Kako se sprema pirinčana voda Ostavite pirinač da proključa u vodi (stavite više vode nego što obično stavljate za pripremanje pirinča). Voda pripremana na ovakav način je prava pirinčana voda. Možete je piti toplu ili ostaviti da se ohladi pa iskoristite u nezi lica i tela.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: Za savršen ten: Piling od kafe, meda i maslinovog ulja

7 načina da iskoristite koru od krompira

6 načina da iskoristite koru limuna i banane

Japanski recept za masku za podmlađivanje kože

Kako da poboljšate ukus kuvanog pirinča