Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Novi trijumf lidera

(VIDEO) ZVEZDA LAKO DO 12. POBEDE: Crveno-beli bez problema pobedili FMP

Crvena zvezda je pred oko 500 gledalaca ostvario 12. uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu. FMP ima skor od tri pobede i devet poraza

Košarka
> 21:24h

ŽELEZNIK - Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su u Železniku ekipu FMP-a rezultatom 91:77 (21:15, 20:22, 27:20, 23:20) u meču 12. kola Superlige Srbije. Crvena zvezda je pred oko 500 gledalaca ostvario 12. uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu. FMP ima skor od tri pobede i devet poraza. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Boban Marjanović sa 24 poena, dok je Luka Mitrović dodao 18. U domaćem timu najbolji je bio Apić sa 19 poena, dok je Gudurić ubacio 14. FMP će u narednom kolu gostovati ekipi Mega Leksa, dok će Zvezda na svom terenu dočekati Vojvodinu.

http://www.youtube.com/watch?v=D9kKmke78Pw
U subotu će igrati Partizan i Vojvodina, kao i Konstantin i Mega Leks, dok će se u nedelju sastati Tamiš i Metalac. Zvezda je dobro počela meč i povela 14:6 u 5. minutu, ali je domaći tim napravio seriju od 7:0. Međutim, iskusniji gosti su prvi deo meča dobili 21:15. FMP je u drugoj četvrtini uspeo da napravi preokret i u 15. minutu je poveo 28:27. Zvezda je u finišu poluvremena ponovo stekla prednost i prvih 20 minuta rešila je u svoju korist 41:37. Zvezda je u trećoj četvrtini zaigrala kako zna i ume i praktično je u ovom delu rešila meč. Crveno-beli su u poslednju četvrtinu ušli su vođstvom od 68:57, a onda su zadržali dvocifrenu prednost i zasluženo su stigli do nove pobede. "Čestitke FMP-u na odličnoj partiji. Mi smo došli sa idejom da uzmemo nove bodove, a uspeli i još dosta toga da uradimo. S obziorm na ritam i veliki broj utakmica, nastavljamo sa našim planom i sa željom da u narendom periodu budemo na nivou igara iz onog dela sezone kada smo bili najbolji", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić i dodao: "Naša želja je da budemo prvi u ligaškom delu sezone i na dobrom smo putu da to ostvarimo. Nadam se da ćemo biti zdravi, jer kao što i sami vidite svaki put neko odsustvuje. I ovog puta smo u timu imali i rovitih igrača, nadam se da ćemo to da izbegnemo kada dođe plej-of koji jedva čekamo da počne". Na pitanje o odsustvu Stefana Jovića, Radonjić je rekao: "Jović nije igrao iz preventivnih razloga. U timu nije bio ni prošli put u duelu sa Konstantinom, a vrlo je verovatno da će preskočiti i sledeću utakmicu sa Vojvodinom. Nadam se da ćemo posle tog meča biti kompletni i da ćemo imati sve igrače potpuno spremne", zaključio je Radonjić. Branko Lazić čestitao je saigračima na još jednoj pobedi, ali i pohvalio ekipu FMP-a na odličnoj igri i velikoj borbenosti. "Odigrali smo dobro, a najvažnije da smo pobedili, da se nismo previše istrošili i sada se okrećemo narednim protivnicima", kratko je prokomentarisao Lazić.