Foto: Jutjub

Pobesneo i otišao u rat

HOLIVUDSKI GLUMAC OTIŠAO U RAT Glumio u Piratima s Kariba, a sada s Kurdima ratuje protiv džihadista

Britanski glumac Majkl Enrajt poznat po ulozi u filmu 'Pirati s Kariba', navodno je napustio Holivud kako bi se uključio u aktivnu borbu protiv džihadista Islamske države u Siriji

Planeta
> 22:38h

ABC News piše da se Enrajt pridružio jednoj kurdskoj vojnoj jedinici, a u intervjuu za televizijski kanal Al Aan iz Dubaija on je rekao da se na borbu odlučio nakon što je video snimak na kojoj su pripadnici ISIS-a živog spalili jordanskog vojnog pilota, ali i nakon snimaka likvidacija američkih novinara.

"Najgore je da je te likvidacije izvršio jedan Englez", rekao je Enrajt, koji ima prijavljeno prebivalište u Sjedinjenim Državama. Kaže da se oseća dužnim Americi i da ima potrebu da ispravi nešto što je pošlo po zlu.

Majkl sa Tomom Kruzom koji je pokušao da ga zaustavi

"Treba ih potpuno zbrisati s lica Zemlje", otvoreno će 51-godišnji Enrajt. Kaže da je spreman i da umre ako treba.

"Pa nisam tu došao da trčim, došao sam da se borim i ako moram da umrem onda će biti tako. Nisam došao ovde da se igra", odlučan je.

Enrajt navodno nikome od svojih uglednih holivudskih prijatelja nije rekao što je naumio, a da ide u potencijalno smrtonosnu bitku u Siriju nije rekao ni sopstvenoj porodici, sve dok nije stigao na ratište. Onda im je napisao pismo i rekao da ih možda više nikada neće videti.

foto: Jutjub

ABC piše da je glumac tokom svog kratkog boravka s Kurdima naučio mnogo o islamu, a već je nadenuo i muslimansko ime - sada se zove Mustafa Majkl Ali. Enrajtu je ovo prvo vojno iskustvo, a pre odlaska na ratište gotovo da nikada u ruci nije držao nikakvo vatreno oružje.

Osim u Piratima s Kariba, glumio je i u raznim američkim serijama, uključujući Zaboravljeni slučaj, JAG i CSI.

http://www.youtube.com/watch?v=7SQWIRCOQvM