Foto: Reuters, Fone

Četvrtfinale Rolan Garosa

ĐOKOVIĆ PROTIV NADALA: Nole, sad ga lomi, na rođendan

Najbolji teniser sveta danas (15.30) ima priliku da ostvari prvu pobedu na Rolan Garosu protiv devetostrukog šampiona, koji danas puni 29 godina

Tenis
> 00:00h

Novak Đoković danas ne igra za titulu, ali duel s Rafaelom Nadalom sigurno će mu biti meč karijere! Sudar najboljeg tenisera sveta i apsolutnog vladara Rolan Garosa u današnjem četvrtfinalu (15.30) verovatno će biti jedan od najvećih mečeva u istoriji ovog sporta. Nole u duel na papiru ulazi kao favorit, a u prilog tome govore i prognoze svetskih kladionica. Nadal autsajder U proseku, one su 1.35, što je prosto neverovatno kad se uzme u obzir da igra protiv devetostrukog šampiona. Ovakve kvote na Novaka, primera radi, kladionice daju kad igra protiv nekog između petog i desetog mesta na ATP listi. Da bukmejkeri preteruju, svedoči i dosadašnje rivalstvo dvojice kraljeva svetskog tenisa. U prethodna 43 duela Španac je slavio triput više (23-20).

Tradicija Međutim, kad su se sastajali na šljaci, Nadal je odneo čak 14 pobeda, naspram Novakovih pet, a još impresivniji je Nadalov učinak na Rolan Garosu, gde je dobio svih šest okršaja s Ðokovićem. Ipak, poslednji duel odigran ove godine u finalu Monte Karla ubedljivo je pripao Novaku (6:3, 6:3), a kad se uzme u obzir da Rafa zbog slabe forme zauzima tek sedmo mesto na ATP listi, čini se da je došao trenutak da Ðoković napravi najveći korak u pohodu ka jedinoj grend slem tituli koja mu nedostaje. - Ne želim da trošim previše energije pre nego što izađem na teren jer znam da mi je potreban svaki mogući izvor snage i energije. Znam ko me čeka, igrao sam protiv njega toliko puta, on je igrač protiv koga sam igrao najviše u životu - rekao je Novak Ðoković.

Samouveren ZNAM ŠTA MI TREBA ZA POBEDU Govoreći o prethodnim mečevima na pariskoj šljaci, Nole kaže da je izvukao dosta pouka. - Igrali smo šest puta ovde i znam šta mi je potrebno da bih došao u priliku da pobedim. To, naravno, ne znači da ću pobediti, pošto na budućnost ne možete nikako da utičete. Želim da dovedem sebe u idealno mentalno stanje, izađem na teren i dam sve od sebe.

Šok... Prošli s lakšim povredama

Prekinut meč KONSTRUKCIJA PALA NA PUBLIKU Četvrtfinalni meč Rolan Garosa između Japanca Keija Nišikorija i Francuza Žo-Vilfreda Conge nakratko je prekinut jer je limena konstrukcija pala na publiku. Tokom drugog seta vetar je toliko jako duvao da je odvalio limeni deo s vrha velikog ekrana. Konstrukcija je pala na gledaoce i nekoliko njih, srećom, samo lakše povredila. Prekid nije dugo trajao. Povređenima je ukazana pomoć, a Nišikori i Conga su nastavili duel na stadionu „Filip Šatrije“.