Foto: Nemanja Pančić

Pobegulje na skeneru

MINISTRI KAO DA SU MALA DECA: Hvataju krivine dok im šef nije tu!

To što su neki članovi Nemanjine 11 hvatali krivine dok im šef nije bio tu je njihov odnos prema poslu, smatraju analitičari

Politika
> 12:54h

BEOGRAD - Ministri koji su koristili odsustvo premijera Aleksandra Vučića i bežali s posla su neozbiljni, i to pokazuje koliko ne shvataju ozbiljno posao koji im je dodeljen, ocenjuju sagovornici Kurira. Kako smo juče objavili, članovi Nemanjine 11 su se za vreme boravka premijera u Americi opustili, pa su samoinicijativno sebi skratili radno vreme i odlazili ranije s posla. To, međutim, nije ostalo nezabeleženo - službenik Vlade je uredno zapisivao njihove dolaske i odlaske. Ipak, ministri se kunu da nisu bežali, da su na posao kao i do tada dolazili sa svitanjem, a odlazili kad padne mrak. Branko Radun, politički analitičar, kaže da će teško bilo ko poverovati u ova objašnjenja članova Nemanjine 11. - Ne deluju mi realno ta njihova opravdanja i satnice. Ministri koji su sebi dozvolili da skrate radno vreme jer im šef nije tu su neozbiljni, i to pokazuje kakav odnos imaju prema poslu. Ipak, počele su vrućine, leto je tu a s njim dolaze i letnje šeme i onda svi se trude da odu negde i da se rashlade. Kod nas početkom juna počinje letnji režim rada, malo se smanji gas - kaže Radun, dok njegov kolega Dejan Vuk Stanković kaže da ponašanje ministara nije neuobičajeno. - To da disciplina slabi kad nema šefa važi za sve institucije, pa i za Vladu. Ipak, ne mora da znači da je neko ko provodi manje vremena na poslu manje efektivan od nekog drugog. Na primer, može neko da provede četiri sata za radnim stolom, a da uradi mnogo više od onoga ko je bio na radnom mestu i 12 sati - kaže Stanković. (D. L.)

Oštra kritika... Branko Radun

Je l‘ moguće? KUNU SE DA RADE OD 5.30 U anketi koju je sproveo Kurir među članovima Vučićevog kabineta, ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović tvrdila je da na posao dolazi u 6.30, sat vremena pre početka zvaničnog radnog vremena, a da odlazi u 19.30, dok se ministar trgovine Rasim Ljajić pravdao da nikad ne odlazi kući pre 18-19 sati. Ipak, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković prevazišla je sve tvrdnjom da joj radni dan počinje u 5.30.