Foto: Shutterstock

NAJBOLJI RECEPTI ZA SLATKIŠE

KAPUĆINO TORTA: Poslastica za sve Italijanke u duši

Drage dame, pravi je trenutak da vi i vaši najdraži krenete na romantično putovanje u italijansku gastronomiju...

Žena
> 10:06h

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa Sastojci: Za biskvit: • 6 jaja • 150 g šećera• 150 g brašna• 30 g gustina• 2 kašičice praška za pecivo Za krem : • kesica kapučino praha (12,5 g)• kesica želatina• 1 dl likera od jaja• 5 dl pavlake• 80 g šećera Za ukrašavanje: • 3,5 dl pavlake • kesica vanilin-šećera • 1 dl likera od jaja• kakao prah Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje. Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite. Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore. Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode. Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja. Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže. Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću. Hladite 3-4 sata. Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu. Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom i listićima matičnjaka. Sa sajta LISA pročitajte još: Tri recepta za kolač s kafom Recept bez greške: laka torta od badema Italijanska torta s kafom Tri dobre čokoladne torte Tri recepta za vazdušaste rolate