Foto: ABA Liga

Polufinale Superlige

RUTINSKI: Partizan se igrao sa Metalcem i došao na korak od finala

Drugi susret igra se u Valjevu u utorak

Košarka
> 15:40h

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Metalca sa 86:66 (31:20, 15:8, 22:15, 18:23) i tako poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije. U Partizanu su se svi igrači upisali u listu strelaca, a najefikasniji su bili Mihajlo Andrić sa 19 poena, dok su Nikola Milutinov i Milan Mačvan, postigli po 16 poena. Metalac je predvodio Nikola Melešević sa 19 poena.

Crno-beli su od početka meča krenuli silovito. Od prvog napada su imali prednost, koja je u nekoliko navarata iznosila devet poena, da bi na kraju prve deonice, posle trojke Andrića uz zvuk sirene, bila i dvocifrena - 31:20. Metalac je u prvih deset minuta u igri držao Malešević, koji je postigao 11 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Mačvan sa 10 poena.

Posle prve, efikasne četvrtine i 51 poena usledilo je sedam minita grešaka i promašaja na obe strane. Crno-beli su za tih sedam minuta ubacili samo pet poena, ali su onda zaigrali kao na početku utakmice i na veliki odmor otišli sa plus 18. Treću četvrtinu otvorio je Pavlović sa dve trojke, potom mu se pridružio i Andrić za velikih 29 poena razlike i aplauze oko 2.000 navijača u Pioniru. Do kraja utakmice Partizan je bez problema odražao prednost. Drugi meč polufinala plej-ofa, koji se igra na dve pobede, između Partizana i Metalca igra se u utorak u Valjevu.

Prva četvrtina

Igra se dosta brzo sa obe strane. Metalac se držao do rezultata 8:8, a od tog trenutka Partizan je malo po malo povećavao razliku, koja je na kraju prvog derla iznosila 11 poena 31:20. Najefikasniji u prvom kvartalu bio je mačvan koji je ubacio 10 pena. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Malešević sa šet pogodaka.

Druga četvrtina

Partizan nije dozvoliuo rivalu da smanji na jednocifrenu razliku, a prednost domaćeg tima išla je i do 15 poena dva minuta pre poluvremena. Mačvam je za sada nerešiv problem za valjevce ubacio je 16 poena.

Treća četvrtina

Kao u nedavnom susretu dva tima u valjevu, Partizan bez i najmanjeg problema, kontroliše sve što se dešava na terenu i povećava prednost, koja prelazi i 20 poena. Metalac nema odgovor za taktičke varijante trenera Vujoševića, aiko domaći tim, nastupa značajno oslabljen, pošto zbog povrede u timu do kraja sezone neće biti Eda Murića.

Četvrta četvrtina

Partizan je rutisnki priveo meč kraju i možda i lakše nego što se očekivalo pobedom 86:66 poveo sa 1:0 u seriji

Tekstualni prenos

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je ekipa Metalca opasan portivnik.

"Metalac je opasan protivnik, iako ime ne deluje i rezultati poslednjih godina ne govore to. Plej-of je druga vrsta takmičenja, a ja sam siguran da su oni posle svakog poraza dobijali motiv više da se sledeći put dokažu, a plej-of je idealna prilika za to", rekao je Vujošević.

Košarkaš crno-belih Milenko Tepić rekao je da njegovoj ekipi predstojeći meč u plej-ofu protiv Metalca ima veliku važnost.

"Oni su pokazali ove sezone da su veoma ozbiljan tim. Plasmanom u plej-of i zauzimanjem trećeg mesta su ispunili svoj osnovni cilj. Rano su došli do tog trećeg mesta, što dovoljno govori govori o njihovom kvalitetu. Za nas je prva utakmica jako važna. Imamo prednost domaćeg terena, nadam se da ćemo nastavititi kontinuitet dobrih igara i da ćemo doći do pobede", rekao je Tepić.

Partizan će biti oslabljen neigranjem Eda Murića koji je zbog povrede ramena verovatno završio sezonu, dok je pod znakom pitanja igranje Dragana Milosavljevića i Aleksandra Pavlovića.

Polufinalna serija plej-ofa Superlige Srbije igra se na dve dobijene pobede. Drugi susret igra se u Valjevu u utorak.