Foto: OKS

Evropske igre

Prvi sportisti Srbije krenuli put Bakua

Dobro smo se spremali, konkurencija će biti vrlo jaka, ali nadamo se da ćemo uspeti da osvojimo najmanje dva odličja, rekao je Kristijan Fris

Ostali sportovi
> 06:10h
Vaterpolo, Baku 2015, Foto: OKS FOTO: OKS
Rvači, Baku 2015, Foto: OKS FOTO: OKS
Baku 2015, Foto: OKS FOTO: OKS

Beograd – Ženska vaterpolo reprezentacija, rvački i stonoteniski tim, kao i predstavnik Srbije u triatlonu krenuli su večeras put Bakua na prve Evropske igre. Na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“ oni su govorili o svojim očekivanjima i ambicijama pred ovo istorijsko takmičenje. Trener ženske vaterpolo selekcije Vladimir Bajković rekao je:

„Konkurencija će biti izuzetno jaka, kao na Evropskom prvenstvu. Već sam plasman je uspeh, imajući u vidu da ćemo biti jedna od najmlađih selekcija na turniru. Nadam se da ćemo uspeti da se plasiramo u narednu rundu takmičenja.“ Kapiten ženske vaterpolo reprezentacije Teodora Rudić, rekla je:

„Od nas se mnogo očekuje, vredno smo trenirale i dobro se pripremile. Nadamo se da ćemo to i pokazati.“

Vaterpolo, Baku 2015, Foto: OKS

Kristijan Fris rekao je da se rvači nadaju osvajanju bar dve medalje:

„Dobro smo se spremali, konkurencija će biti vrlo jaka, ali nadamo se da ćemo uspeti da osvojimo najmanje dva odličja.“

Stojan Dobrev, trener rvača rekao je:

„Momci su dobro radili i dobro se spremili. Od njih očekujem da se bore kao što umeju i da malo više veruju u sebe i ne sumnjam da ćemo doći do medalja.“ Andrea Todorović, predstavnica ženske ekipe u stonom tenisu rekla je da su se devojke dobro spremale za Evropske igre na završnim pripremama u Budimpešti:

„Ako budemo dobro igrale i imale malo sportske sreće verujem da možemo da osvojimo medalju u ekipnoj konkurenciji.“

Rvači, Baku 2015, Foto: OKS

Aleksandar Karakašević, petostruki učesnik Olimpijskih igara i jedini muški predstavnik Srbije u stonom tenisu na Evropskim igrama rekao je:

„Imajući u vidu da su Evropske igre za nas kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju, svi najbolji takmičari iz Evrope će biti na turniru i takmičenje će biti na nivou Evropskog prvenstva. Biće jako teško direktno se kvalifikovati jer samo pobednik ide za Rio. Žao mi je što nećemo učestvovati u ekipnoj konkurenciji jer mislim da bismo tu imali veću šansu za medalju.“ Predstavnik Srbije u triatlonu Ognjen Stojanović izneo je svoja očekivanja:

„Odlično sam se pripremao poslednjih nekoliko meseci za Evropske igre. Ovo jeste istorijiski uspeh za srpski triatlon jer nikada nismo imali predstavnika na ovako velikom takmičenju. Veoma sam motivisan i moj cilj je plasman u prvih 20. Imajući u vidu da su za triatlonce Evropske igre kvalifikaciono takmičenje za Rio, konkurencija će biti izuzetno jaka.“

Baku 2015, Foto: OKS