Foto: Jutjub

Velika uteha

(VIDEO) ODRAĆE GA: Najbogatijeg Rusa, razvod će koštati 7 miliona dolara godišnje!

Ruski oligarh Vladimir Potanin i supruga Natalija se rastaju. Ona traži polovinu njegovog bogatstva, a on se s tim ne slaže

Planeta
> 05:44h

Vladimir Potanin (54) je sa suprugom Natalijom u braku 30 godina. Imaju troje dece. Ipak ruski oligarh i njegova žena sada žele da se rastaju. Natalija od njega traži 7,5 milijardi dolara, ako joj Vladimir to da, biće to najskuplji razvod u istoriji.

Dosadašnji rekord je držao ruski preduzetnik Dmitri Ribolovlev koji je svojoj bivšoj ženi isplatio nešto više od tri milijarde evra. Potanin je predsednik ruskog investicionog društva "Interos" koje poseduje kompanije u sektoru energetike, prodaje, medija i nekretnina. Prema Forbsu Potanin, Putinov čovek od poverenja, je najbogatiji Rus s bogatstvom većim od 15 milijardi dolara. Na svetu je 60. najbogatiji čovek.

Natalija Potanin, foto Jutjub

Potanin je Nataliji predložio da će joj mesečno isplaćivati 250.000 dolara i da će dobiti nekretnine u Moskvi, Njujorku i Londonu.- To je više nego dovoljno - poručio je preko advokata.

No Natalija se s tim ne slaže. Želi polovicu njegovog bogatstva.

- Jako ga volim, razvod će za mene biti tragedija - kaže Natalija. Ako će dobiti koliko traži, ipak bi joj 7 miliona godišnje moglo biti velika uteha.

http://www.youtube.com/watch?v=KE89QVp4N5c

(Build)