Foto: Profimedia

Optimista

MATIĆEVA RAČUNICA: Srbija može u Francusku, ako pobedi Dansku

Oni su favoriti, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, kaže fudbaler Čelsija

Fudbal
> 11:40h

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić ocenio je da će taj tim imati "dobre šanse" da se plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj ukoliko u predstojećem meču kvalifikacija pobedi Dansku.

"Biće nam jako teško, ali moramo da pobedimo, kako znamo i umemo. Oni su favoriti, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Evidentno je da ne menjaju način igre i kad imaju rezultatski minus, treba biti jako strpljiv svih 90 minuta u Danskoj", rekao je Matić za sajt Fudbalskog saveza Srbije. Utakmica 5. kola Grupe I, Danska-Srbija igraće se u subotu od 20.45 u Kopenhagenu. Fudbaler Čelsija osvrnuo se i na rezultate omladinske selekcije Srbije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

"Baš sam se obradovao kad sam se probudio i saznao da smo pobedili Mađarsku. Vidim po rezultatu da je bilo teško, čuo sam kasnije i komentare, svi jedva čekamo sledeću utakmicu. Poželeo sam im pred put da se vrate sa medaljom, ostajem pri istoj želji i dalje", rekao je Matić.

Srbija posle četvrtog kola kvalifikacija za EP u Francuskoj zauzima četvrto mesto sa jednim bodom, šest manje od Albanije i Danske, a čak osam manje od Portugala.