Foto: Youtube

Zvezde filma Svet iz doba jure za Kurir

Dinosaurusi su nam disali za vrat

Realno: Nacrtani su pomoću specijalnih efekata, a ja sam zaista osećala kao da su pored mene živa bića, kaže glumica Brajs Dalas Hauard, koja tumači Kler, strogu supervizorku parka

Pop kultura
> 00:00h

Nakon 22 godine od poslednjeg nastavka legendarnog filmskog serijala „Park iz doba jure“ u režiji Stivena Spilberga u bioskope je stigla nova 3D atrakcija „Svet iz doba jure“. Stiven Spilberg kao izvršni producent okupio je novu ekipu, na čijem su čelu reditelj Kolin Trevorov i glumci Kris Prat i Brajs Dalas Haurad. „Park iz doba jure“ imao je ogroman uticaj na čitavu jednu generaciju, a Treverov nam prenosi svoje prve impresije kad je saznao da će mu biti poverena režija. - Kad sam primio telefonski poziv, mislim da me je obuzela kombinacija straha i uzbuđenja. Od početka je moj cilj bio da napravim priču koja je nova, drugačija i rizikovao sam da doživim užasan neuspeh jer nikada ne znate kako će to fanovi ovog filma prihvatiti. Glumac Kris Part, poznat i po ulozi u filmu „Guardians of the Galaxy“, i sam je bio fan čuvenog serijala koji je gledao kao tinejdžer. - Važno je bilo napraviti nešto novo, sveže, drugačije, i to se najviše osetilo kod Kolina, koji je prihvatio da režira. On je imao potpuno novu ideju kako bi film trebalo da se snimi. Naizgled hladnu i strogu supervizorku parka Kler tumači glumica Brajs Dalas Hauard, ćerka Rona Hauarda, koju je publika upoznala i kroz uloge u filmovima „Spajdermen 3“ i „Sumrak saga“. - Reditelj mi je stalno govorio da je ona kao ja. Ona je vrlo nametljiva i ja mogu da se nosim s tim. U ovakvim filmovima zapravo nema prave glume. Ovde postoji toplina između glumaca i dinosaurusa, koji su nacrtani pomoću specijalnih efekata, i ja sam zaista osećala kao da su pored mene živa bića - istakla je glumica.

Hvalospev SPILBERG ZNA ŠTA PUBLIKA ŽELI Kolin Treverov je oduševljen saradnjom sa Spilbergom: - On je zaista sjajan reditelj, ali je još bolji pripovedač. Prava je privilegija raditi s nekim ko tako dobro zna šta publika želi da vidi i kako želi da se oseća svakog trenutka. Bio je tu za mene kad mi je bio potreban, ali tokom snimanja povukao se i pustio me da se sam izrazim.