Foto: Kurir

Povratak otpisanog: Lider SRS vraća se na posao

Šešelj za Kurir: Unuci mi daju snagu da živim!

Vođa radikala prvi put priznaje da je njegovo stanje protekle nedelje bilo kritično, ali će nastaviti da se bori zbog naslednika, koji su stalno uz njega

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Lider radikala Vojislav Šešelj priznaje za Kurir da je prethodnih dana bio u kritičnom stanju, ali da se trenutno oseća bolje, te da očekuje da će se u ponedeljak vratiti redovnim stranačkim obavezama.

- Znam da mi je zdravlje narušeno i to nikad nisam krio. Prethodnih nedelja je bilo kritično. Otkako sam se vratio iz Haga, bukvalno nisam stao. Obilazio sam odbore, gostovao na televizijama... Imao sam tempo koji bi bio naporan i momku od 20 godina.

Počeo sam da primam hemoterapije i nekako se sve ostalo poklopilo s tim. Bolovi, temperatura, mučnine. Sve odjednom. Ali sada se osećam bolje i nemam nikakav subjektivan bol. Makar ne osećam, što je dobro. I lekari su mi rekli da mogu da nastavim s radom od ponedeljka. Nisam baš toliko bio tvrdoglav, osim što nisam hteo da nosim masku - kaže Šešelj u dahu i dodaje:

- Kada vidim svoje naslednike i unuke, pomislim da moram da izdržim. Oni mi daju snagu. Šešelj je svojim unucima Vojislavu i Ljubomiru poručio da od svog dede treba da nauče šta je čast i da borba treba da bude neprestana kako se ta čast ne bi izgubila. Vojislav i Ljubomir kažu uglas da im je sada, kad im je deda u kući, najvažnije da je zdrav jer on njihov heroj. - Znam šta se sve dešava s dedom, a pomalo i sa Srbijom - kaže stariji unuk Vojislav. Lider SRS kaže i da je dobio rezultate biopsije izrasline na licu, te da su oni dobri. - Nije maligno i to je najvažnije. Jedna bolest manje, a valjda ću uspeti da se i sa ostalima izborim - naglašava Šešelj. O informacijama da je počeo da piše novi testament odgovara: - Ma kakav crni testament! I da sam hteo, nisam bio u stanju. Pitaju me jedno, pa objave drugo.

Nikola Šešelj HVALA BOGU, TATA JE ŽIVNUO Šešeljev najstariji sin Nikola rekao je za Kurir da temperatura od 40 stepeni svakog uplaši, a naročito ona koja traje tri dana. - Hvala bogu, tati je bolje. Nije klonuo duhom i najverovatnije se sledeće nedelje vraća na posao. Postao je manje tvrdoglav kad je u pitanju njegovo zdravlje. Živnuo je - dodao je Nikola. Podsetimo, lider radikala je poslednjih desetak dana pod budnim okom doktora Milovana Bojića, koji je šef njegovog lekarskog konzilijuma, i ostalog medicinskog osoblja.