Foto: Profimedia

Horor

ISPOVEST OTETE ŽENE: Usred bela dana ušao je u moj auto i pretio da će me silovati i ubiti!

Sve se dešavalo pred očima njenog muža, koji je manijaka lovio vozilom Hitne pomoći…

Planeta
> 00:00h

OSJEK - Nepoznati čovek posmatrao je ženu (31) na parkingu. Uleteo joj je u auto, a onda pripretio da će je silovati i posle toga ubiti… Sve se to dešavalo pred očima njenog muža, koji je manijaka lovio vozilom Hitne pomoći…

"Sedela sam u autu i čekala supruga. U automobilu do nas je bio muškarac s poluotvorenim vratima. Gledao je u mene, ali nisam obraćala pažnju, mislila sam da čeka nekoga. Pitala sam ga ko je on i šta radi, rekao mi je 'Ćuti, ne pitaj ništa samo ću preparkirati automobil'", započinje Ž. L. (31) priču o jezivom iskustvu koje je u četvrtak doživela ispred osječke Hitne pomoći dok je čekala muža.

Mislila je da je neko od kolega njenog muža, koji kao lekar radi u Hitnoj, i da se radi o šali. Međutim, muškarac je ubacio u rikverc i krenuo da vozi.

"Shvatila sam da se ne radi o šali jer je stisnuo gas, a gume su počele da škripe. Uplašila sam se. Rekla sam mu da stane, ali samo me je mrko pogledao. Rekao mi je da mu se sviđam, da će me prvo silovati, a onda ubiti. Srce mi je tuklo kao ludo. Vozio je kao manijak povremeno me pogledavši", prestravljeno priča Osječanka.

"Pretnje je izgovarao bez imalo uzbuđenja. Pomislila sam: 'Ovaj se ne šali, on će me ubiti'. Govorila sam mu da uzme auto i da me pusti, a on mi je stalno govorio da ćutim i da će me, ako pokušam da pobegnem iz automobila, odmah ubiti", priseća se Ž. L.

Dok ju je manijak vozio van Osijeka, prošao je nekoliko puta kroz crveno svetlo na semaforu i napravio više prekršaja.

Ilustracija: Profimedia

"Krenuo je prema izlazu iz Osijeka u smeru Antunovca. Imala sam samo još jednu priliku za beg, a to je bio poslednji semafor. I tu sam, kad se zaustavio, izletela iz automobila. Pobegla sam na drugu stranu ulice, a da nisam pogledala nailazi li neki automobil, želela sam samo da budem što dalje od manijaka", prepričava Ž. L.

Tek tad je uspela da pozove muža, a otmičar (25) je odjurio.

"Taj dan nisam radio i došao sam do Hitne pomoći da uzmem neke papire. Zadržao sam se desetak minuta i izašao sam. Na parkingu nije bilo mog BMW-a ni supruge. Nazvao sam je odmah na mobilni, ali nije mi odgovarala. Zatim sam joj poslao poruku na Viber i pitao gde je", priča muž otete žene, lekar I. L. (31).

Nije znao kako da je nađe, kada mu je odjednom zazvonio mobilni.

"S druge strane linije bila je supruga. Pričala je nepovezano. Sve vreme spominjala je silovanje i ubistvo. Smirivao sam je i rekao sam da me čeka i da ću doći odmah", mladi doktor je uzeo vozilo Hitne i krenuo u potragu za otetom suprugom.

"Od dispečera sam tražio vozača i slobodno vozilo. Krenuli smo pod rotacijama. Došao sam na mesto gde mi je žena rekla da se nalazi, ali nje nije bilo. Dok smo se vozili Hitnom, nazvao sam policiju, rekao sam im da mi je supruga oteta, opisao sam im svoj automobil. Suprugu smo našli na drugoj strani ulice, drhtala je i bila je uplakana. Dok sam je tražio, video sam svoj auto kako prolazi i muškarca u njemu. Policiji sam odmah javio i oni su krenuli u poteru", priča doktor I. L.

"Bilo je kao na filmu, jedan policijski auto je stao ispred njega, druga dva iza… Kad je video da je u klopci, zaustavio se, izašao iz BMW-a i počeo da beži, ali je uhapšen", rekao je I. L.

Manijak nije poznat policiji, a pre mesec dana je zatražio pomoć Hitnoj zbog bola u grudima.

Foto: Thinkstock

(24sata.hr)