Prste da poližeš

Čorba sa suvim mesom

Recept dana
> 20:54h

Sastojci ♦ 250 g suvog mesa ♦ 200 g krompira ♦ 1 glavica crnog luka ♦ 1 časa kisele pavlake ♦ 1/2 l paradajz pirea ♦ 2 kašike brašna ♦ malo aleve paprike ♦ 1 kocka za supu ♦ peršun ♦ ulje, so, biber Priprema Suvo meso koje je ostalo posle praznične proslave može da se iskoristi za čorbu. Potrebno je iseckati ga na kockice, kao i krompir. Crni luk iseckati sitno. Umutiti pavlaku s brašnom i alevom paprikom. Na ulju propržiti luk, dodati meso i krompir, kratko propržiti, pa naliti vodom da se kuva dvadeset minuta. Dodati kocku za supu, posoliti, dodati biber i paradajz pire. Kuvati još 15 minuta. Dodati sos od pavlake u čorbu, promešati, posuti peršunom, pa skloniti s vatre.