Foto: Marina Lopicic

Evropske igre u Azerbejdžanu

ZLATNA GROZNICA: Reporteri Kurira slavili sa srpskim olimpijcima

Andrea Arsović (streljaštvo), kajakašice Dalma Benedek i Milica Starović i kajakaši Novaković i Grujić osvojili najsjajnija odličja

Ostali sportovi
> 20:16h
FOTO: Marina Lopic

Kakav dan u Bakuu. Dok se lokalno stanovništvo pretežno interesuje za iskopavanje nafte, srpski tim na Prvim evropskim igrama odlučio je da se baci na traženje zlata. I pronašli su naši sportisti tri zlatne medalje, a dodali i jednu srebrnu. Šampioni na Evropskim igrama redom su postajali dvojac Dalma Benedek i Milica Starović na 200 metara, strelkinja Andrea Arsović (puška, 10 m) i Nebojša Grujić i Marko Novaković u dvojcu. Srebro je završilo oko vrata Nikoline i Olivere Moldovan u istoj disciplini.

Prvo zlato za Srbiju... Starovićeva i Benedek Ružičić

Još nismo svesni - Tek postajemo svesne šta se dogodilo. Presrećne smo zbog ovog zlata jer je osvojeno u najjačoj konkurenciji - rekla je posle trke Milica Starović, dok je Dalma Benedek dodala: - Uradile smo ono što smo dogovorile na treninzima. Imale smo najbolje vreme u kvalifikacijama i pomislile da možemo do medalje. Ostale smo fokusirane i stigle smo do zlata. Izdržali pritisak Ni sat kasnije zlatom se okitila i Andrea Arsović posle prave drame u finalu. Vodila je sve do pred poslednju seriju u koju je ušla izjednačena sa rivalkom iz Švajcarske Sarom Hornung. Naša reprezentativka bila je preciznija za 0,1 krug u toj seriji i s osmehom proslavila zlato na EI. - Isplatio se naporan rad s mojim trenerom i veoma sam srećna zbog uspeha na ovako velikom takmičenju. Izdržala sam ogroman pritisak i dala maksimum u poslednjoj seriji. Nema odmora, očekuju me još dva nastupa. Nadam se da će biti zanimljivo - rekla je Andrea.

Neprikosnoveni... Grujić i Novaković

Od sreće su sijali i kajakaši... - Osvojili smo medalju na svim takmičenjima na kojima smo bili ove godine i priželjkivali smo pobedu i ovde. Mnogo nam znači što smo ubedljivo pobedili jer to u sprintu nije česta pojava - rekao je Grujić.

Specijalni izveštači iz Bakua Gojko Filipović Marina Lopičić

FENOMENALNO Blistala u tekvondou SREBRO ZA TIJANU! Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju i tako dodala još jedno odličje srpskoj kolekciji. Bogdanovićeva je poražena u finalu od dve godine starije Britanke Karko Medok zlatnim poenom za 10:9 u kategoriji do 49 kilograma. Naša takmičarka je loše počela borbu, gubila je sa 4:1 posle prve runde, u drugoj su obe osvojile po četiri boda, da bi u trećoj Tijana sa 4:1 izborila dodatnu. Međutim, za nijansu uspešnija bila je Britanka, koja je osvojila zlato. - Zahvalna sam ljudima koji su došli da me gledaju i da me podrže. Srećna sam i zbog Miloša Gladovića, koji je bio veoma dobar iako je ostao bez odličja. Imamo još takmičara i nadam se još medalja - rekla je Tijana, koju je s tribina bodrila zlatna olimpijska Milica Mandić, kao i najsvežije zlatna s Evropskih igara, strelkinja Andrea Arsović.