Foto: Reuters

Da ne vise

Ovo je pet najvećih neprijatelja ženskih grudi!

Godine i stil života najviše utiču na izgled ženskih grudi, ali ako već ne možemo da zaustavimo starenje, barem možemo da eliminišemo njegove najčešće uzroke

Žena
> 00:00h

Loše vesti za lepši pol. Jedno istraživanje sprovedeno u Kaliforniji pokazalo je da grudi stare dva do tri puta brže od ostatka našeg tela.

Godine i stil života najviše utiču na izgled ženskih grudi, ali ako već ne možemo da zaustavimo starenje, barem možemo da eliminišemo njegove najčešće uzroke.

1. Pušenje Zbog pušenja koža gubi elastičnost i brže stari što će se prvo primetiti na grudima, a zatim na licu.

2. Sulude dijete Ako si jedna od onih žena koja celi život provode na jo-jo dijetama, tvoje grudi sigurno pate. Kada se u kratkom roku izgubi veliki broj kilograma, grudi počinju da vise, a pitanje je da li će se ikada vratiti na prvobitni oblik, čak i kad se udebljaš… Mršavi zdravo i postepeno.

3. Krema za sunčanje

Foto: Profimedia
Ako izbjegavaš kremu za sunčanje na ovom području, koža na dekolteu dobit će pege i bore te izgubiti elasticitet. Čak i ako se ne sunčaš u topless izdanju, dobro namaži grudi prije odlaska na plažu.

4. Pogrešni grudnjak Ako krope i naramenice ne pružaju adekvatnu podršku tvojim grudima, bile one male ili velike, to će uticati na njihov izgled pa se itekako isplati uložiti novac i vreme u pronalazak nekoliko dobrih brushaltera, prenosi Index Rogue.

5. Intenzivno vežbanje Dok su intenzivne kardio vežbe odlične za tvoj struk – baš i ne pomažu da grudi izgledaju dobro. Ukoliko se bavite vežbanjem koje uključuje puno skakanja, dobar sportski grudnjak je must have!

(mojportal.ba)