Foto: Marina Lopičić

Ministar o Ružićevom brčkanju u Grčkoj

HIT Vulin: Ko hoće na more, nek izađe iz vlasti!

Nakon što je socijalista rekao da ne shvata demagogiju o letovanju funkcionera, ministar mu poručio da se SPS izjasni da li je u opoziciji. Pošto je Ivica Dačić branio Ružićevo pravo na putovanja, Vulin potkačio i njega

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Aleksandar Vulin, ministar za rad, obrušio se juče na Branka Ružića, predsednika IO SPS, zato što će da ide na letovanje u Grčku! Vulin je čak otišao toliko daleko da je rekao da je legitimno da Ružić napada vlast ali da nije legitimno da sedi u toj vlasti i bude deo nje. Pored Ružića, naravno, potkačio je i njegovog šefa, Ivicu Dačića, koji je pak stao u odbranu svog kolege iz stranke. Dačić je u vezi s tim kazao da teško da će Vučića i njegovi iz SNS da poslušaju. Vulin je na to odgovorio da šef diplomatije pred najteže pregovore u Briselu ima vremena da se bavi letovanjem! A što ne odeš? - Legitimno je da Ružić napada vlast, ali nije legitimno da sedi u toj vlasti i da bude deo nje. SPS mora da se opredeli - rekao je Vulin i dodao: - Treba da znamo ako Ružić govori u Dačićevo ime. Dačić bi morao, kako je rekao Vulin, da kaže ko još govori njegovim glasom unutar SPS. Ministar za rad je još kazao i da mu je zanimljivo da u trenutku kad imamo Rezoluciju o Srebrenici i hapšenja u svega nekoliko dana i kad se ide na možda najteže pregovore u Brisel, ministar inostranih poslova ima vremena da se bavi letovanjem i kritikama onih koji ne letuju. Vulin je još rekao da smatra da, bez obzira na to što Ružić napada ministra za rad i kritikuje premijera zato što je zamolio, a nije nikom naredio, da ostane u Srbiji, ovde ne govori svojim glasom. A „opozicionar“ u vladajućoj koaliciji Branko Ružić, koji je u razgovoru za naš list rekao da će deo odmora provesti u Srbiji, ali i u Grčkoj, na moru, kad je čuo šta je Vulin rekao, kratko je poručio da prestanemo da ga zasmejavamo.

Tri prsta... Branko Ružić sa decom u bazenu na odmoru u Kuršumliji

Pustite Ivicu - Nemojte me više zasmejavati. I ostavite Ivicu na miru - dodao je Ružić, koji je juče na svom Fejsbuk profilu okačio fotografije sa porodičnog odmora u Kuršumliji. Podsetimo, Ružić je kazao da ide u Grčku, a izjave većine ministara, uključujući i njegovog šefa da nemaju vremena ni da misle o odmoru, a kamoli i da odu, prokomentarisao: - Demagogiju onih koji govore da ne idu nigde na odmor mogu da razumem, ali ne podržavam.

Eto ti sad ŠEF SPS SE UĆUTAO Ivica Dačić, iako ga je Aleksandar Vulin prozvao i izneo niz uvreda na njegov račun, juče nije odgovorio na SMS s konkretnim pitanjem.