Foto: Shutterstock

Čudan savet ali deluje

OVAKAV SAVET JOŠ NISTE ČULI: Evo zašto je obrnuto pranje kose dobro!

Prvo je nakvasite, zatim nanesete šampon - jednom ili dva puta, pa balzam i na kraju isperete

Žena
> 00:00h

Pretpostavljamo da kao i većina pripadnica lepšeg pola imate ustaljenu rutinu u pranju kose. Prvo je nakvasite, zatim nanesete šampon - jednom ili dva puta, pa balzam i na kraju isperete. Ali, da li ste čule za obrnuto pranje kose? Ovaj metod podrazumeva prvo nanošenje balzama, pa tek onda šampona! Pitate se zašto biste to radile? Razlog je zapravo jako očigledan i ključan za sve vas koje imate tanju kosu.

Na prvom mestu ovaj redosled pranja kose, tačnije nanošenja proizvoda je idealan za vas sa tankom kosom iz jednog jednostavnog razloga - tako ćete biti sigurne da ćete do završetka pranja temeljno isprati balzam sa kose.

Regenerator je tu da kosu omekša i olakša njeno raščešljavanje, ali većina njih ima teksturu koja se zadržava na dlaci i nakon ispiranja, pa je otežava, a često i masti što svakako nije ono što želite ako imate tanku kosu.

Ukoliko balzam odmah nanesete, njegovi ostaci će biti uklonjeni kroz dalji proces pranja, ali će efekti ostati. Kosa će i dalje biti mekana i glatka. Šampon treba da utrljavate samo u koren dlake, dok balzam nanosite isključivo na krajeve. Pena koja se stvori od šampona će kliziti niz dlaku skidajući prljavštinu, ali i ostatke balzama.

Studije su pokazale da ovaj metod pranja kose pokazuje rezultate već nakon nekoliko sedmica! Kosa postaje gušća i sjajnija, nema više problema sa naelektrisanošću niti sa preteranim mašćenjem. Ovo je idealan način pranja kose za vas koje želite da vam kosa izgleda gušće.

Eksperti preporučuju da se vi ipak držite klasičnog redoslijeda, jer suva kosa zahteva intenzivniju hidrataciju. Čak postoje i preporuke da balzam uopšte ne ispirete ukoliko imate suvu kovrdžavu kosu. Ipak, nemojte ga nanositi i na teme kao što većina pripadnica lepšeg pola sa isušenog kosom radi. Istina, vama je potrebna hidratacija i temena glave, ali balzam za to nije predviđen. Samo možete dobiti začepljenje pora i pojavu peruti.

(mogujatosama)