Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Demonstrirao luksuz pred sirotinjom

BAHATI BATA KAVALI: Gašić došao kod izbeglica u farmerkama od 245 evra!

Ministar odbrane došao na obeležavanje Međunarodnog dana izbeglica u izbegličkom naselju Busije u Zemunu u farmerkama „džast kavali“

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Bratislav Gašić, ministar odbrane, otišao je u izbegličko naselje Busije u Zemunu, na obeležavanje Međunarodnog dana izbeglica, u farmerkama „džast kavali“, čija je cena oko 245 evra, tačnije 27.440 dinara. Paradirao je tako Gašić u preskupim pantalonama među ljudima koji su pobegli iz svojih domova tokom ratnog stradanja, ostavili sve što imaju i došli u Srbiju mahom s jednom torbom i bez dinara u džepu. Gašić je prisustvovao manifestaciji Krajiški otkosi pre tri dana, kad se i latio kose, a usput ispozirao u pomenutim farmerkama.

Lepo, ali nedovoljno... Ministar se dohvatio i kose da se približi narodu

Za takav jedan par prosečan Srbin treba da radi više od pola meseca, a nekima od ljudi koje je Gašić tada obišao to je cela mesečna naknada, od koje treba da hrane porodicu. Iako ministar odbrane sa svojom platom od 105.405,81 dinara sebi može da priušti ovakve modne komade, ni najmanje nije primereno da u njima ode među ljude koji tako teško žive. S druge strane, postavlja se pitanje kakvu poruku šalje funkcioner koji na manifestaciji u zemlji u kojoj najniža penzija iznosi 13.000 dinara paradira u papreno skupim pantalonama. Dakle, em je uvredio izbeglice, kod kojih je uljudno pozvan, em je uvredio penzionere i radnike u zemlji koju kao član Vučićevog kabineta vodi. Ministre, sedi, jedan. Bratislav Gašić nije odgovorio na pitanja do zaključenja broja.