Foto: Think

Poslastica

Prevrnuti kolač od jabuka

Recept dana
> 23:24h

SASTOJCI: - 1 kg jabuka - 1/2 pakovanja margarina - 4 jajeta - 8 kašika brašna - 8 kašika šećera - 1 šoljica (130 ml) ulja -1 šoljica mleka - 1 prašak za pecivo -1 kesica šlaga PRIPREMA: Jabuke oljuštite i isecite ih na deblje kriške, pa ih poređajte u tepsiju, u kojoj ste prethodno rastopili pola margarina ili putera. Jabuke potom stavite u rernu na 200 stepeni desetak minuta da omekšaju. U međuvremenu od jaja, brašna, ulja, šećera, mleka i praška za pecivo umutite masu za testo. Kad jabuke omekšaju, smesu prelijte preko njih i sve zajedno pecite na 200 stepeni. Pečen kolač prevrnite na tacnu i kad se ohladi, ukrasite ga šlagom (nije obavezno) ili ga pospite šećerom u prahu. Umesto jabuka možete koristiti nektarine ili breskve.