Foto: OKS

Favoriti za medalju

USPEŠAN START: Pobeda srpskih basketaša na EI u Bakuu

Srpski tim će sutra odigrati dva meča. Naši basketaši prvo će se sastati sa Estonijom od 13,45, a potom i sa Grčkom od 18,35 sati

Košarka
> 20:00h

BAKU - Srpski basketaši startovali su pobedom protiv Italije 21:14 u meču prvog kola grupe C na Evropskim igrama u Bakuu. Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Marko Savić sa 10 poena, Dejan Majstorović je ubacio šest, Dušan Domović-Bulut sa tri, dok je Marko Ždero ubacio dva. U selekciji Italije najbolji je bio Klaudio Negri sa šest poena.

"Malo smo se mučili u adaptaciji na vremenske uslove. Velika je vlažnost, lopta klizi iz ruke, ali ovo je bila tek prva utakmica, pa imamo dovoljno vremena za to, rekao je kapiten Srbije Dušan Domović Bulut, a zatim ocenio da je ekipa Italije bila odličan rival.

"Mislim da se nisu dobro prilagodili pravilima toliko brzo koliko smo mi, pa smo dobili utakmicu. Igrali su dobro, ali smo i mi bili dobri. Ključna stvar u našem timu je što i ako nekom ne ide ima ko da ga zameni".

Srpski tim će sutra odigrati dva meča. Naši basketaši prvo će se sastati sa Estonijom od 13,45, a potom i sa Grčkom od 18,35 sati.