Foto: Shutterstock

Saveti stručnjaka

Joga za trudnice: Put ka zdravijoj trudnoći i lakšem porođaju (VIDEO)

U okviru mnogih programa pripreme za porođaj preporučuje se joga, koja se pokazala kao izuzetno korisna tokom drugog stanja. Pogledajte kako izgleda jedan čas joge za buduće mame.

Žena
> 20:40h

Mnoge žene kada ostanu u drugom stanju fizičku aktivnost smanje na minimum, međutim to nije razlog da se u potpunosti ulenjite. Da biste imale što lakšu i zdraviju trudnoću, nastavite sa sprovođenjem zdravih životnih navika, samo ih prilagodite fazama kroz koje prolazite. Svakako, fizička aktivnost je jedna od njih, a značajno je to što kasnije može da vam olakša i sam porođaj. Upravo iz tog razloga, u mnogim školicama za trudnice vežba se joga. Veruje se da su trudnice koje vežbaju jogu bolje pripremljene za porođaj i lakše ga prebrode, a osim toga, kada je trudnica u skladu sama sa sobom, lakše će da uspostavi i vezu sa nerođenom bebom. Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com Pogledajte kako izgleda jedan čas joge za buduće mame:

http://www.youtube.com/watch?v=C4eSxcUcl_0
Sa sajta Yumama.com preporučujemo još: Trudnoća: Tri načina da ublažite bolove u leđima (VIDEO) Pilates vežbe u trudnoći (VIDEO)
Superhrana: 15 obaveznih namirnica u ishrani trudnica 6 razloga zašto je dobro biti trudnica tokom leta Pet vežbi za trudničke dane