Foto: Profimedia

Dopratio ga helikopter

Legija: Zapalio sam klub, bila mi je žuta minuta

Razumeo sam šta mi se stavlja na teret, kratko je rekao Legija, koji je juče vraćen na izdržavanje kazne od 40 godina zatvora

Crna Hronika
> 19:48h

BEOGRAD - Suđenje bivšem komandantu Jedinice za specijalne operacije Miloradu Ulemeku Legiji i nekadašnjem pripadniku „beretki“ Dejanu Ivkoviću zbog izazivanja požara u diskoteci „Tvrđava“ u Kuli 2001. odloženo je juče u Trećem osnovom sudu u Beogradu. Ulemek je, uz visoke mere obezbeđenja, u pratnji Žandarmerije, čiji je konvoj nadletao i helikopter, prebačen juče iz požarevačkog „Alkatraza“ u sudnicu Centralnog zatvora, ali su sa suđenja izostali njegov advokat Aleksandar Kovačević, kao i optuženi Ivković. - Razumeo sam šta mi se stavlja na teret - kratko je rekao Legija, koji je juče vraćen na izdržavanje kazne od 40 godina zatvora. On nije želeo da se izjašnjava o predlogu Trećeg osnovnog tužilaštva da se uradi ekonomsko i građevinsko veštačenje kako bi se utvrdila visina štete koju su Ulemek i Ivković napravili kada su zapalili diskoteku. Diskoteka „Tvrđava“, podsetimo, zapaljena je 4. maja 2001. pošto je Legija došao i iz čista mira pucao po TV i audio uređajima, zbog čega je došlo do kratkog spoja, a potom i požara.

- Ja sam, totalno pijan, pucao u televizor i iznad šanka sa pićem. U tom trenutku ništa se nije dogodilo, ali su sat vremena kasnije flaše sa pićem počele jedna po jedna da pucaju. Na tom mestu planula je vatra i diskoteka se zapalila. Bila je to moja žuta minuta - ispričao je svojevremeno Legija. (J. S.)