Foto: AP

Srpkinje hoće zlato u Budimpešti

(VIDEO) SONJA PETROVIĆ UOČI FINALA: Želim da nadmašim oca i da se kvalifikujemo na OI

Srbija će se za zlato na EP i plasman na OI u Riju boriti protiv Francuske

Košarka
> 20:34h

BUDIMPEŠTA - Jedna od najboljih srpskih košarkašica Sonja Petrović izjavila je da želi zlatnu medalju na EP i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro naredne godine. Srbija će sutra u finalu EP igrati protiv Francuske. Taj duel je na programu u nedelju od 19,00 sati. Zlatna medalja donosi i plasman na OI naredne godine. Naša ženska selekcija je poslednji put igrala na OI 1988. godine u Seulu, a tada je sudija na košarkaškom turniru bio otac Sonje Petrović, Rade Petrović. "Otac mi je celog života govorim da neću da ga dostignem. Molim devojke da mi pomognu da ga nadmašim i u tome", rekla je ona.

http://www.youtube.com/watch?v=D_l-x-i8FqQ
Jelena Milovanović kaže da postaje svesna da je Srbija u finalu EP. "Jutros sam se probudila i pročitala poruku u našoj grupi od Milice da nije želela da zaspi sinoć i probudi i pomisli da je ovo sanjala. Najlepši osećaj u životu. Postajem svesan da je sutra finala i da mi imamo šanse da uzmemo. Ako mi budemo na najboljem mogućem nivou svašta može da se desi", rekla je Jelena.
http://www.youtube.com/watch?v=sZsIKIiMzA8
Tamara Radočaj ističe da niko ne može da zaustavi Srbiju kada sve igraju kao jedna. "Emocije su bile na maksimumu. Malo da se uozbiljimo. Oni su veliki tim, dobro se pozajemo, pokazale su se protiv Španije. Imaju kontinuitet i jaku ligu. Igraćemo bez pritiska, koji je postojao protiv Belorusije", rekla je Radočaj.