Foto: Shutterstock

Ručak

Špagete s tunjevinom i paradajzom

Recept dana
> 00:42h

1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 250 g mini-paradajza ili dva veća 1 ljuta crvena papričica 185 g tunjevine pola veze peršuna 400 g špageta so, biber 3 kašike maslinovog ulja Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Mini-paradajz operite i prepolovite, a ako koristite veći, isecite ga na krupnije komade. Ljutu papričicu presecite, očistite, operite i sitno iseckajte (ko ne voli ljuto, neka je izostavi). Ocedite tunjevinu i usitnite je viljuškom. Peršun operite, prosušite i iseckajte. Skuvajte špagete u posoljenoj vodi. U tiganju na maslinovom ulju uz mešanje propržite crni i beli luk da bude staklast. Potom dodajte paradajz, tunjevinu i ljutu papričicu, dobro izmešajte i tome dodajte oceđenu kuvanu testeninu. Posolite i pobiberite po ukusu i jelo poslužite toplo.