Foto: Printscreen Tanjug

Pregovori

(VIDEO) VUČIĆ OTVORENO: U Briselu neće biti lako, ali idemo sa dobrom verom

Premijer je rekao da ne možže da prognozira ishod nove runde, ali da nema dileme da će se boriti za svoju zemlju i za naš narod na Kosovu i Metohiji

Politika
> 00:56h

RUMA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da predstojeći razgovori u Briselu neće biti ni laki ni jednostavni, da naša delegacija na dijalog uvek ide sa dobrom verom i nadom u rešenja, mada reššenja ne zavise samo od nas.

Premijer je rekao da ne možže da prognozira ishod nove runde, ali da nema dileme da će se boriti za svoju zemlju i za naš narod na Kosovu i Metohiji.

"A, kakav će rezultat biti, videćemo sutra...Naravno, potrebni su kompromisi, ali to mora da razume i druga strana", istakao je Vučić novinarima u Rumi, gde je otvorena fabrika kompanije "EverRest production".

Vučić je primetio da nije srećan zbog činjenice što je druga strana kršila sve dogovore, pa i one postignute pre sedam dana - da se u javnosti ne govori o sporazumima i ne iznose detalji. Srbija taj dogovor nije kršila, u skladu sa činjenicom da je našša zemlja, što je i ovim potvrdila, pouzdan partner međunarodne zajednice.

Vučić je rekao da na neke izjave koje dolaze iz Prištine više ne želi da reaguje, ali i da ne krije razočaranje činjenicom da Priština nije donela odluku o formiranju Specijalnog suda.

"Ali, mi idemo ( u Brisel) sa dobrom verom i nadamo se rešenjima, ali, da će ih biti ne zavisi uvek od nas", poručio je premijer.