Foto: Tanjug

Predsedavajući Predsedništva BiH

Ivanić poručio Nikoliću: Treniraj strogoću u Srbiji, i ne deli Srbe zapadno od Drine!

On je dodao da ne razume šta su hteli predsednici Srbije i Republike Srpske držeći mu nedavno lekcije u Beogradu, jer se on već ranije odredio prema rezoluciji o Srebrenici

Planeta
> 03:25h

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Banjaluci da je kao srpski član Predsedništva uputio pismo ambasadorima zemalja članica Saveta bezbednosti UN i zatražio da se ne usvoji rezolucija o Srebrenici.

Kazao je da se na ovaj korak odlučio jer o rezoluciji nema konsenzusa u Predsedništvu BiH te da stoga ne vidi ni smisao sazivanja sednice tog tela.

Pismo je, kaže, njegov stav.

Ivanić je na konferenciji za medioje rekao da je ta rezolucija, između ostalog, poslužila da se prilike u BiH potpuno promene, kao i da je otišlo u drugi plan sve pozitivno što je bilo urađeno pre predlaganja ove rezolucije.

"Društvo je potpuno podeljeno", rekao je Ivanić navodeći da je evidentno da postoje negativne posledice cele ove priče.

On je dodao da ne razume šta su hteli predsednici Srbije i Republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad Dodik "držeći mu nedavno lekcije u Beogradu“, jer se on već ranije odredio prema rezoluciji o Srebrenici.

"Očekivao sam da Nikolića njegovi savetnici bolje savetuju, jer je jasno da je Bakir Izetbegović za rezoluciju o Srebrenici, a Dragan Čović je neutralan", dodao je Ivanić.

On je pozvao Nikolića da ne deli Srbe.

"Pozivam Nikolića da svoju strogoću trenira u Srbiji, i da se bolje pripremi i ne deli srpski narod zapadno od Drine", rekao je Ivanić.

(Klix.ba)