Srpskim košarkašicama uvaljena škart odličja

SKANDAL: Srpkinje dobile keramičke, a ne zlatne medalje!

Izgledaju drugačije u odnosu na sve koje sam do sada video, imaju neku keramiku oko malog zlatnog dela, razočaran je predsednik KSS

Košarka
> 14:28h

Sramota! Krvavo su se srpske devojke borile dva meseca za evropsko zlato, a umesto toga su dobile neke smešne - keramičke medalje! Sam potez predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa, koji je, kada je video medalje, odlučio da devojkama kupi zlatne lančiće, dovoljno govori o nekvalitetu odličja koja su pravili Mađari i Rumuni kao domaćini Evropskog prvenstva.

Nosiće medalje na procenu... Srpske košarkašice

Mađari štedeli - Izgledaju drugačije od onih koje sam do sada viđao ili u odnosu na one sa Svetskog prvenstva u Španiji. Imaju neku keramiku oko srednjeg žutog, „zlatnog“ dela - rekao je Dragan Đilas. Na pitanje da li će se Srbija žaliti u FIBA, predsednik srpskog saveza odgovorio je odrečno: - Nećemo. To sve govori o njima. Devojkama se takođe nisu svidele medalje. - Mnogo lepše i sjajnije medalje sam dobijala u mlađim kategorijama. Ove su baš nekako čudne. Sramota da je ovo nagrada za titulu evropskog prvaka - istakla je Dajana Butulija. Oštra je bila i Milica Dabović, predvodnica ove zlatne generacije srpskih košarkšica. Gostujući u „Bulevaru“ na B92 nije krila razočaranje dobijenim medaljama. - Nisu zlatne, nego keramičke - rekla je Milica, koja planira da odličje odnese na procenu.

E ovo je zlato... Špankinje, prethodne šampionke Evrope. Foto: FIBA

FIBA omanula u kontroli Medalja sa velikog evropskog ili svetskog takmičenja predstavlja životnu uspomenu koja ima određenu vrednost. Tako bi barem trebalo da bude. Izgleda da su FIBA i organizatori Evropskog prvenstva rešili da uštede na medaljama. Sramota!

Poklon od predsednika ĐILAS LANČIĆIMA NADOKNADIO ZLATO KOŠARKAŠICAMA Pre polaska u Mađarsku od predsednika Saveza devojke su dobile specijalne šolje koje kada se napune tečnošću prikazuju njihov lik. Čim je stigao u Mađarsku, Ðilas je igračicama darovao balone sa brojevima koje nose na dresovima. Već se zna da su ih posle velike pobede u polufinalu čekale i krune, a dan posle finala zbog očajnih medalja Ðilas je poklonio igračicama i zlatne lančiće. Pet poklona. Kraljice su to i zaslužile!

Sramota ŠTA SU SVE DOŽIVELE U MAĐARSKOJ Košarkašice u hotelu „Park in“ dočekale trokrevetne i četvorokrevete sobe, pa su tako i pojedini treneri morali da budu cimeri s igračicama U pojedinim dvokrevetnim sobama čak je nedostajao i drugi krevet?! Da ne govorimo o tome što nisu imali ni internet, to je već „luksuz“. Za put iz Đera u Budimpeštu organizator je našoj reprezentaciji namenio autobus poput onog iz filma „Ko to tamo peva“ Prilikom intoniranja himne na pobedničkom postolju podignuta zastava Srbije bez grba.