Ideja zlata vredna
PRSTE DA POLIŽETE: Svako ko ima roštilj probaće ove preukusne bombice!
Taman kada pomislite da ste sve videli, ove ćufte za roštilj će ući i prodrmati vaš svet
> 17:40h
Počinje tako što stavite mleveno meso u luk, a onda stvari postaju divlje. Do kraja, sa sigurnošću ćete znati šta je to što sledeće ide na vaš roštilj. Roštiljske bombice sa lukom Vreme pripreme: 10 minuta Kuvanje: 60 minuta dimljenja, 20-30 minuta pečenja Za 4 osobe Sastojci: 500gr mlevenog junećeg mesa 2 veća luka 1 pakovanje slanine 250 gr seckanih pečurki, seckan peršun i seckan luk 1 kašičica ljutog kečapa 1 kašičica soja sosa i vorčester sosa 1 kašičica braon šećera i roštiljskog sosa Priprema:
Počnite od sečenja vrhova sa vašeg luka i oljuštite ga. Isecite luk vertikalno na polovinu i počnite da odlepljujete slojeve luka. Zadržite najveće slojeve, dosno prve slojeve. Ostatak luka sklonite u stranu, za sada.
Sada uzmite ostatak luka i iseckajte sitno i pomešajte sa mesom, pečurkama, peršunom i sosevima.
Napunite jednu polovinu luka sa mesom, a zatim zatvorite sa drugom polovinom.
Obmotajte ove bombice sa slaninom i osigurajte ih čačkalicom.
Sada podignite rešetku i dimite ove bombice jedno sat vremena, a onda spustite rešetku bliže vatri i grilujte bombice 20ak minuta. 10 minuta pred kraj prelijte ih vašim omiljenim sosom i pustite ih da se karamelizuju.
Ukrasite ih peršunom i uživajte!
(Diply.com)