Amerikanka koju smo zavoleli

DANIJEL PEJDŽ ZA KURIR: Promeniću svoje prezime u Pejdžić

Jedva čekam ponovo da dođem, a do tada ću u Americi pričati da ovde živi jedan predivan, prijateljski narod, kaže centar reprezentacije Danijel Pejdž

Košarka
> 21:28h

Zaigralo je srce ljudima u Srbiji kad su videli Danijel Pejdž kako peva himnu „Bože pravde“. Amerikanka kojom se naš narod ponosi otvorila je dušu za Kurir i pričala kako se osećala prethodna dva meseca, otkako je došla u Srbiju. Videli smo kako je zlato proslavila Srbija, a kako je to bilo u Danijelinom rodnom Koloradu. - Porodica i prijatelji pratili su sve utakmice,. Navijalo se za Srbiju u Koloradu, dobila sam mnogo poruka podrške za vreme turnira. Donosim im 20 majica Srbije, tri zastave, pet dresova, bilo je baš mnogo zahteva - uz osmeh počinje priču Danijel Pejdž. Interesovalo nas je kakve će utiske iz Srbije podeliti s ljudima u Americi. - Predivno sam prihvaćena, narod u Srbiji je toliko prijateljski i dobrodušan da sam oduševljena, to će da bude moj odgovor na pitanje kako mi je bilo u Srbiji. Tako sam se osećala od prvog dana kad sam došla u Srbiju, ne samo sada posle medalje. Ja sam ponosna Srpkinja, uvukli ste mi se u srce. Nigde nisam videla toliku ljubav prema sportu kao ovde.

Daca sa omiljenim štivom... Pejdžova u našoj redakciji

Koliko je Amerikanka zavolela našu zemlju najbolje se vidi iz odgovora na pitanje da li će i pre sledeće akcije reprezentacije doći u Srbiju. - Ako uspem to da uklopim s klupskim obavezama, eto mene. Ovo je moja druga kuća i uvek ću rado dolaziti u Srbiju. Odlično, taman kad dođeš da vidimo oko te promene prezimena u Pejdžić. - Ha-ha, može, samo da mi tata ne sazna za to. Nisam sigurna da će pristati (smeh). Dobro, ta informacija neće ni da dođe do njega. A do tada kako da te zovemo? Koji ti je najdraži nadimak? - Daca, to mi je super - poručila je Danijel Pejdž.

Došla iz sportskih razloga PENZIJA I PALAČINKE Imate 28 godina, a već ste penzionerka. Čestitamo! - Ha-ha, rekle su mi devojke. Nisam ništa znala o tome, niti mi je to bitno. Došla sam da igram za Srbiju iz sportskih razloga. San mi je bio da zaigram na Olimpijskim igrama i verovala sam da to mogu da ostvarim u srpskom dresu. Rekle su vam one saigrače štošta korisnog... - Uputile su me na najbolje palačinke u gradu (smeh). Volim palačinke, a i generalno ovdašnju kuhinju. Ćevapčiću su, takođe, odlični.