Foto: Printscreen Yt

Razgovor u šiframa

(VIDEO) AMERIKANCI PROTIV ŠPIJUNIRANJA: Revolucionarni anti-NSA telefon uskoro u prodaji!

Ovaj smartfon TP navodno ne može da prisluškuje ni Američka nacionalna služba

Planeta
> 04:22h

SAN FRANCISKO - Američka firma TRI (Turing Robotic Industries) lansiraće 31. jula svoj zaštićen smartfon TP (Turing Phone) koji ni Američka nacionalna služba (NSA) neće moći da špijunira.

TP će biti dostupan u verzijama sa skladišnim prostorom od 16 do 128 gigabajta, a prodavaće se po ceni od 610 do 870 dolara (od oko 550 do 780 evra), objavljeno je danas na veb-portalu geeko.lesoir.be.

Preko tog smartfona, svi razgovori i razmene podataka trebalo bi da budu šifrovani, da bi se izbegli pokušaji špijuniranja, pa i državne bezbednosne agencija NSA.

Anti-NSA telefon je i vodootporan (Foto: Printscreen YouTube)

Telefon funkcioniše pod operativnim sistemom "Android Lolipop". TP je zaštićen i od fizičkih i klimatskih uticaja zahvaljujući kućištu napravljenom od novog materijala koji je čvršći od čelika ili titanijuma. Uređaj je, takođe, vodootporan kada se potopi do 10 metara.

Foto: Printscreen YouTube

To je smartfon od 5,5 inča (1920×1080 piksela) sa četvorojezgarnim procesorom od 2,5 gigaherca, RAM memorijom od tri gigabajta, dva sistema za snimanje fotografija od 13 i osam megapiksela i čitačem digitalnih otisaka kojim se otključava. Telefon će u početku moći da se poručuje samo preko veb sajta proizvođača. Za prve pretporudžbine će se dobijati i specijalni "blutut" paket koji će obuhvatiti tastaturu, zvučnik, džojstik i slušalice za igranje igrica.

http://www.youtube.com/watch?v=aR7T0pmsDdI