Foto: Printscreen Osterreich/Getty

UDARAJU IZNENADA

OPASNE LETNJE OLUJE: U Tirolu poginuo paraglajdista!

Od udara groma tokom nevremena koje je ovog vikenda zagvatilo austrijsku pokrajinu Tirol povređeno je više osoba

Austrija
> 00:00h

INzBRUK - Letnje nevreme može biti opasno po život. Na žalost, ovo se potvrdilo nekoliko puta ovog vikenda u Tirolu.

Letnja oluja praćena grmljavinom koja je ovog vikenda pogodila ovu austrijsku pokrajinu odnela je jedan život , a više osoba je povređeno. Naime dvojica iskusnih letača paraglajderima su poleteli sa planine Venet, u pravcu tirolskom gradića Telfsa kada ih je iznenadilo i razdvojilo nevreme.

Jedan od letača uspeo je da se bezbedno prizemlji, i odmah alarmirao spasioce, koji su krenuli u potragu za njegovim prijateljem. Nažalost kada su pronašli njegovog četrdesetosmogodišnjeg druga za njega više nije bilo pomoći. On je na licu mesta podlegao povredama zadobijenim udarom u stenu.

U subotu (4. juli) grom je udario u jedno drvo na obli uz jedno veštačko jezero u tirolskom glavnom gradu Inzbruku i teško povredila čoveka (36) koji se nalazio nedaleko od stabla.

Dan ranije u petak 3. jula grom je pogodio stenu u blizini četvorice nemačkih planinara. Od udara su dvojica pala niz liticu. Jedan od njih koji je leteo oko 10 metara niz stenu teže je povređen, a njegov kolega prošao je samo sa lakšim povredama. Ovu grupu planinara iz nevolje je izvukla spasilačka ekipa pomoću helikoptera. Teže ozleđeni Nemac odmah je smešten na intenzivnu negu.