Foto: Kurir

Pet puta veća cena sladoleda

DRANJE U CRNOJ GORI: Sladoled kapri naplaćuju 2,80 evra!

Umesto 60 dinara, koliko ovaj sladoled košta u Srbiji, u Herceg Novom u hotelu Rivijera, srpski turista je "kapri" platio čak 2,8 evra

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Opšte je poznato da su na letovanju proizvodi skuplji nego što smo navikli u svom gradu, međutim Crnogorci su sa povećanjem cena ovog puta stvarno preterali. Oni su cenu sladoleda "kapri" bezobrazno povećali čak pet i po puta!

Umesto 60 dinara, koliko ovaj sladoled košta u Srbiji, u Herceg Novom u hotelu Rivijera, srpski turista je "kapri" platio čak 2,8 evra, što je 336 dinara. Još je i uredno dobio fiskalni račun kao da nije "opljačkan". Na njemu se može videti da je pazario dva sladoleda za šta je da 5,60 evra, odnosno 673 dinara.

Goran Papović iz Udruženja za zaštitu potrošača kaže da mu je nejasno šta time Crnogorci žele da postignu:

- Na to mi ne možemo da utičemo. Ukoliko je to poslovna politika tog hotela ili Crne Gore, potrošači to treba da znaju. Međutim, znamo kolike su realne cene i da tamo trenutno ima malo gostiju, pa možda time žele da nadoknade gubitke. Ako im je to zaista cilj onda će im se to veoma brzo obiti o glavu - rekao je za Kurir Goran Papović.

Iz hotela Rivijera odgovore na ovu temu nismo dobili.

(S. S.)